Ciocolata de casa, reteta pentru incepatori
Retete rapide de dulciuri - ciocolata de casa.
Daca esti incepatoare in ale gatitului, dar vrei sa incerci ceva dulce si usor de preparat, iti oferim reteta pentru incepatori, pentru prepararea ciocolatei de casa, in timp record.
Ingrediente
► 500 gr. lapte praf
►250 gr zahar tos
► 150 ml. apa
► 1 pachet de unt
► 2 pliculete de zahar vanilat
► 2 linguri de cacao
► 50 gr. alune / arahide / nuci decojite
Mod de preparare
Se pun intr-o cratita pe foc zaharul si apa. Se fierbe continutul la foc domol timp de 7 minute din momentul in care zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat. Se topeste instant dupa care se stinge focul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. De preferat este sa folositi o cratita de teflon si o lingura de lemn plata. Dupa ce s-a topit si untul se adauga laptele praf si alunele. Se amesteca. Se aseaza pasta respectiva intr-o tavita de staniol, caserola de plastic. Se lasa afara la racit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20-30 min. la congelator.
Taiati apoi cubulete. Pofta buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 21 Decembrie 2011
retete rapide, duciuri, ciocolata de casa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa