Tips and tricks: cum sa pregatesti cea mai gustoasa salata boeuf cu carne de pui

Nimic nu se compara cu mesele gustoase pregatite acasa de catre gospodinele iscusite. Printre cele mai inspirate retete, care pot fi realizate atat la ocazii speciale, cat si in general se numara cea de salata boeuf cu pui.
Persoanele care isi doresc sa guste bucate mai putin grase si mai delicioase pot alege sa foloseasca intotdeauna carnea de pui, iar astfel isi vor proteja sanatatea. In randurile ce urmeaza este prezentata intreaga reteta, pas cu pas, pentru ca toata lumea sa poata realiza celebra salata!
Ingrediente necesare
Pentru inceput, important de stiut este care sunt ingredientele necesare pentru pregatirea salatei boeuf. Printre acestea se numara: un piept de pui intreg, cu tot cu os si piele, 2 cartogi, 250 de grame de mazare, 6 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 5 catei potriviti de usturoi, 3 castraveti murati, 5 oua, o jumatate de lamaie, o jumatate de lingurita de mustar, ulei, sare si piper. De preferat este ca toate ingredientele sa fie proaspete si de calitate, astfel incat aroma lor sa fie cea ideala!
Pregatirea legumelor pentru salata boeuf
Cand vine vorba despre pregatirea legumelor pentru salata boeuf, cartofii si morcovii trebuie foarte bine curatati, la fel ca si usturoiul si radacina de patrunjel. Mazarea trebuie scursa de zeama, daca este de la borcan, iar apoi se amesteca toate acestea intr-un bol potrivit ca marime.
Ouale trebuie fierte.
Din cele 5 oua, 4 trebuie fierte, iar ulterior folosite la realizarea maionezei, respectiv pentru decorul de final al salatei. Bucatarii recomanda ca ouale sa fie fierte suficient de bine, pentru a fi tari, usor de curatat si apoi de taiat pentru maioneza.
Pregatirea carnii
Puiul trebuie fiert cu tot cu os si piele, pentru a oferi mancarii un gust deosebit. Gospodinele trebuie sa puna in apa putina sare, iar ulterior sa se ocupe constant de spumare. Atunci cand puiul este gata, se scoate din apa si taie cubulete cat mai fine.
Maioneza
Maioneza este unul dintre cele mai importante ingrediente din salata. Cele 4 galbenusuri din ouale fierte trebuie amestecate cu galbenusul crud ramas. Peste ele se pune o jumatate de lingurita de mustar si se amesteca mereu, adaugandu-se in paralel suficient ulei pentru ca maioneza sa creasca frumos.
Incorporare
Atunci cand si maioneza este gata, toate legumele se amesteca impreuna cu puiul si cu ¾ din maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust, iar in functie de preferintele fiecaruia si putina zeama de lamaie. Incorporarea trebuie facuta atent, astfel incat sarea sa fie bine omogenizata, iar gustul sa fie perfect.
Ornare
Ultimul pas este reprezentat de ornare. Pentru ca salata sa arate frumos, pe deasupra se toarna restul de maionea si se aseaza frumos fie masline, fie fire de pantrunjel sau bucatele de gogosari. De exemplu, unele gospodine aleg chiar sa faca figurine din ornamente.
Reteta prezentata anterior este extrem de simplu de realizat, nu necesita multa vreme, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Intreaga familie se poate bucura de aceasta salata delicioasa!
photo by: pixabay.com
Postat de: A-Editor Marţi, 21 Ianuarie 2020
ornare salata boeuf
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Sfaturi de la logoped: cum il ajuti pe copil sa-si corecteze pronuntia in fata oglinzii
- Schimbarea de cariera: mic ghid catre succes
- Despre Suicid cu Dr. Andrei Pătrîncă: "Depresia este ca un cancer metastazant al sufletului"
- Curiozitati despre cafea: 10 informatii pe care nu le-ai stiut pana acum
- Ce inseamna wellness si care sunt beneficiile fizice si psihice asociate acestui concept?