Temerile se tin scai de fiecare dintre noi
Imi place sa cred ca sunt o femeie puternica, insa de multe ori viata mi-a aratat ca nu este suficient.
Imi place sa cred ca sunt o femeie inteligenta, insa de multe ori m-am pus singura in situatii in care am fost mai naiva decat orice copil de treisprezece ani.
De multe ori, propriile noastre temeri ne sunt cei mai aprigi dusmani.
Se spune ca cei care au teama de intuneric, ar trebui sa se concentreze pe alte aspecte, sa respire adanc si sa isi elibereze creierul pentru a invinge aceasta frica. Se spune ca cei claustrofobi, ar trebui sa ia o gura mare de aer, in timp ce incearca sa se relaxeze si sa constientizeze ca toata teama vine din interiorul lor, desi se afla in afara oricarui pericol. Dar ce ne facem in momentul in care nu ne este frica nici de intuneric, nici de animale sau insecte, nici nu suntem claustrofobi? Ce ne facem cand lucrul sau situatia de care ne temem cel mai tare este la un pas de noi? Ce ne facem cand ne aflam in posturi atat de dificile incat simtim ca nici inspirand si expirand, relaxandu-ne si constientizand ca putem depasi situatia, nu ne simtim mai bine? Poate primul pas potrivit ar fi acela de a accepta faptul ca trebuie sa luam o decizie demna de femeia puternica si inteligenta care consideram ca suntem si sa depasim pragul respectiv. Pentru ca teama sapa mai adanc in suflet si in ganduri decat consecintele unei situatii neplacute. Teama poate sa devina un dusman atat de aspru, incat sa ramanem niste lasi pentru tot restul vietii, sa ne renegam calitatile si sa ne consideram incapabil sa rezolvam chiar si cele mai usoare task-uri.
Teama face parte din viata fiecaruia. In functie de cum o gestionam, putem sa ne dam seama ce fel de oameni suntem.
Toti ne consideram capabili pana la momentul contrariu, cand se intampla sa esuam si sa alegem calea mai usoara. Sa nu mai incercam vreodata. Insa am fost invatata inca de mica, faptul ca drumul cel mai usor, nu este intotdeauna cel mai fericit si potrivit. Atunci cand lupti cu adevarat, iti infrunti temerile si iei deciziile cele mai dificile, ajungi sa te transformi intr-o persoana cu adevarat puternica. Prin urmare teama, poate fi uneori constructiva pentru fiecare dintre noi. Cu siguranta ca de cand suntem copii, ne obisnuim ca in momentul in care ne confruntam cu o situatie neplacuta, sau cu o temere, sa incepem sa plangem, sa cerem ajutorul si sa evitam pe cat posibil sa mai avem de-a face cu ea. Este un instinct natural pentru un copil. Insa un adult puternic ar trebui sa actioneze exact in sens invers. Sa infrunte problema cu fruntea descretita, sa isi infranga temerile si sa "se caleasca", cum ar spune batranii din popor.
Postat de: Stefana-Veria Joi, 12 Septembrie 2013
despre oameni, sfaturi de viata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?