Atentie in alegerea animalului de companie
Pentru iubitorii de animale alegerea unui prieten patruped sau necuvantator este destul de dificila. Cei atasati de animalute au tendinta - uneori exagerata - de a gresi in a adopta in caminul lor mai mult de un animalut doar din dorinta de a le proteja, fara a constientiza ca uneori spatiul in care se adapostesc peste 3 animalute devine sufocant si stresant pentru acestea.
Celor care au astfel de pasiuni le este recomandat sa isi creeze spatii special amenajate in functie de speciile pe care le detin, in care sa le asigure confortul necesar nevoilor lor. Cei mai mari detinatori de animale de companie sunt cei care locuiesc singuri, fie femei tinere sau barbati, batrani si familiile cu copii. Este bine de stiut ca adoptarea unui catelus implica o mare perioada de timp pentru educarea si cresterea corecta a acestuia. De aceea se recomanda ca aceia care au un program intens de munca sa isi aleaga prietenul dupa criteriile timpului pe care il pot acorda animalutului. De pilda cei care lucreaza de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu isi pot cumpara un perus, un papagal de dimensiuni mici, un hamster, un iepuras pitic sau un acvariu cu pesti. Acestea sunt usor de intretinut prin faptul ca hrana si apa necesara se depoziteaza in cutii speciale de depozitare ce le asigura necesarul pe intreaga zi. Pestisorii pot fi hraniti de doua ori pe zi o data dimineata si o data noaptea, iar apa rezista neschimbata chiar si o saptamana in functie de filtrul acvariului si de dimensiunile acestuia.
O atentie sporita este necesara in alegerea unui animalut ce va traii in acelasi spatiu cu copilasi. La caini si pisici este obligatorie deparazitarea si vaccinarea impotriva diverselor boli ce pot fi transmise la om. Aceasta categorie de animalute de companie necesita instructaj pentru dresare cat si timp pentru joaca si atentie deosebita in comunicarea cu ele. Multe animalute sufera din cauza timpului limitat pe care stapanul i-l acorda, provocand astfel depresia animalutului ce ii va afecta comportamentul si cheful de joaca. La fel de importanta este si supravegherea atenta a animalutelor lasate in compania copilasilor de pana in 7 ani. Acestia inca nu au simtul raspunderii si al protejarii, de multe ori in mod inofensiv provocand rani sau suferinte animalutelor.
In corpul unui animalut se afla un suflet fara aparare si cu nevoi speciale
Atunci cand va decideti sa achizitionati un animalut este foarte important sa stiti ca acesta va devenii parte din viata dumneavoastra, va trebuii integrat in spatiu si in cadrul familiei si tratat ca atare. Orice animalut simte nevoia de protectie si de iubire. Incercati sa acordati timpul necesar atentiei de care, oricare ar fi animalutul vostru, are nevoie. Nu ii neglijati nevoile si nu il lasati singur in casa. Incercati sa va gestionati responsabilitatile astfel incat sa puteti ingrijii corect animalutul, sa il hraniti, sa ii supravegheati sanatatea, sa il distrati si sa il scoateti la aer curat.
Un articol de: Catalina Ioana Calciu
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 27 Martie 2014
animal de companie, caini, atentie, nevoi
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor