Sauna, relaxare si rasfat pentru trupul tau
Rasfat, relaxare, fermitate, modul potrivit de a scapa de activitatile zilnice, de rutina. Si unde poti sa faci acest lucru daca nu la sauna? Majoritatea saloanelor de infrumusetare includ sedintele de sauna la abonamentele de fittness sau aerobic. Combinarea acestora cu sauna inseamna un mod echilibrat de a-ti mentine silueta si de ce nu rezultate vizibile intr-un timp scurt. Caldura si aburii din sauna sunt recomandati, mai ales, dupa un antrenament intensiv de fitness. Iar, pentru ca relaxarea sa fie completa si stresul total diminuat, sfarsitul sedintei trebuie incununat cu un masaj binemeritat.
Ce reprezinta, de fapt, sauna?
Reprezinta o baie de aburi. O baie in trei faze - de incalzire, de racire si de repaus - ce poate fi folosita cu aer uscat sau cu vapori. In incaperea in care se practica sauna, temperatura aerului poate ajunge de la 80 la 120 de grade. O sedinta de sauna este de 8-12 minute in functie de obisnuinta si toleranta fiecaruia.
Cand vei intra pentru prima oara intr-o sauna, chiar si un singur minut iti va parea o eternitate sau poate chiar cea mai crunta pedeapsa. Dar lucrurile nu stau atat de rau pe cat par la inceput. Atat timp cat respecti modul corect de efectuare al unei sedinte de sauna, aceasta va deveni o placere nu doar pentru trup, ci si pentru suflet, o relaxare fizica si mentala.
Cunoscuta aproape in toate colturile lumii, sauna poarta diverse denumiri. Spre exemplu, caldarium (baia de aburi romana), hamam (baia de aburi turceasca), banja (baia de aburi ruseasca), temascal (baia mexicana), baia de aburi irlandeza si tylarium (combinatia dintre sauna traditionala si baia de aburi moderata).
Avantaje si dezavantaje in frecventarea saunei
In sauna, corpul se supraincalzeste ceea ce are ca efect relaxarea musculaturii, scaderea tensiunii sanguine si eliminarea substantelor nocive din organism prin transpiratie. O sedinta completa de sauna consta in curatirea pielii, fortificarea sistemului circulator si asigurarea unei stari de bunadispozitie. Pentru iubitorii de sauna, trebuie mentionat ca, frecventarea acesteia, inseamna si pierderea in greutate. Exista, insa, si dezavantaje in ceea ce priveste vizitarea saunei. De exemplu, acest lucru nu este recomandat cardiacilor, persoanelor cu varice si nici celor care sufera de diverse boli infectioasa acute.
Recomandari pentru incepatori
Cand mergi prima oara la sauna trebuie sa iti obisnuiesti treptat organismul cu temperatura ridicata. Astfel, daca simti ca te sufoci nu sta pe ganduri si iesi din sauna. De asemenea, nu uita ca la inaltime caldura este mai mare, asa ca alege-ti in sauna un loc in care sa te intinzi cat mai jos. Trebuie sa tii cont, totodata, si de faptul ca nu e bine sa mananci inainte de a merge la sauna. Indicat este sa consumi cat mai multa apa pentru a transpira.
Asadar, cand mergi la sauna lasi deoparte bagajul de probleme si incerci pentru cateva clipe sa uiti de tot ceea ce te inconjoara. Fara machiaj, fara bijuterii sau telefonul mobil. Ai nevoie doar de costumul de baie si de un prosop pe care sa te asezi.
Alexandra Andreevici
Postat de: FemeiaStie Joi, 25 Februarie 2010
sauna, relaxare, baie de aburi, vapori, scaderea tensiunii sangvine, eliminarea toxinelor
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?