Sarea de baie in spa-ul de acasa
Dupa o zi incarcata, cuprinsa de oboseala si stres, ce iti poti dori mai mult daca nu un moment de relaxare? Iata o solutie simpla, rapida si la indemana: o baia relaxanta. Insa, ca ritualul sa fie complet, din decor nu trebuie sa lipseasca lumina difuza a lumanarilor parfumate, putina muzica in surdina si desigur, ingredientul minune, sarea de baie.
Beneficiile sarii de baie
Utilizarea sarii de baie reprezinta un rasfat total. Simturile se dezvolta, corpul obosit se destinde, gandurile se pun in ordine, iar bolile precum cele cardiovasculare, nevralgice, dermatologice, psihice, sexologice se pot ameliora sau se pot vindeca treptat.
Muschi incordati, tulburari ale circulatiei periferice? Sarea de baie rezolva aceste probleme plus multe altele. Obligatorie pentru un moment perfect, sarea de baie calmeaza durerile, este folosita in scopuri terapeutice si uneori poate fi chiar mai eficienta decat o terapie de revigorare a organismului. Datorita ingredientelor pe care le contine (parfumuri, coloranti, spumanti), sarea de baie are efect antistres, emolient, hidratant si chiar antidepresiv.
Sarea de baie cu diverse arome
Am mentionat beneficiile folosirii sarii de baie, insa nu si timpul necesar pentru ca aceasta sa-si puna in aplicare proprietatile. O baie perfecta trebuie sa dureze cel putin 20 de minute. In acest timp, diverselor esente continute de sarea de baie, le este permis sa-si faca efectul. In functie de tipul de aroma, sarea de baie are efecte specifice. Spre exemplu, sarea de baie cu aroma de lamaie ajuta foarte bine la concentrare, iar cea cu aroma de rozmarin relaxeaza mintea si imbunatateste memoria. Un efect calmant, linistitor pentru digestie si dureri de cap il are mirosul de trandafiri si de menta. Totodata, lavanda are efect de relaxare. In plus, aceasta alunga insomniile si elibereaza caile respiratorii. Sarea de baie cu arome de salvie, castan, cimbru, conifere si coada calului conduc la o baie relaxanta, recomandata pentru reumatism si stari de anxietate. Un alt ingredient cunoscut este nucsoara, ce are o aroma exotica, tonifianta si este indicata pentru amestecurile afrodisiace.
Pentru ca ritualul sa se termine cu brio, combina sarea de baie cu uleiurile esentiale. Asadar, creaza-ti propriul spa chiar la tine acasa!
Alexandra Andreevici
Postat de: FemeiaStie Luni, 15 Martie 2010
sarea de baie, relaxare la spa, beneficii, arome, salvie, castan, lavanda, cimbru, conifere, coada calului, baie relaxanta, afrodisiac
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul