E demonstrat: preferam barbatii aroganti!

Daca in trecut era o probabilitate, de acum este o ceritudine faptul ca ne plac barbatii impunatori prin seriozitate, mister, dar mai ales prin aroganta. Acum avem ca dovada, studiul Universitatii din British Columbia, condus de Jesica L. Tracy si Alec T. Beall.


Studiul care afirma ca femeile nu se simt atrase de barbatii zambitori, ci de cei aroganti, a fost derulat in doua etape:

In prima etapa a  fost nevoie de aproape 200 de participanti (studenti canadieni de ambele sexe), care sa se uite la niste fotografii ale unor persoane de sex opus si sa le dea note de la 1 la 9 (9 fiind nota cea mai mare), in functie de cat de atractivi par cei pozati in diferite ipostaze (au fost 4 categorii de ipostaze: zambitor, mandru, rusinat si neutru).

In cea de-a doua etapa au participat aproape 900 de persoane, metoda de notare fiind de data aceasta on-line.  In acelasi timp, participantii au fost pusi in 3 categorii de varsta. Astfel, au fost doua categorii de studienti canadieni cu o medie de varsta de 20 de ani (cea de-a doua grupa fiind diferita, insa, pentru ca a vazut si notat aceleasi fotografii ca si cele din grupul al treilea) si o a treia categorie compusa din adulti din America de Nord, cu o medie de varsta de 39 de ani.

Rezultatele au demonstrat ca femeile sunt atrase de sexul opus intr-un mod diferit de cel al barbatilor, si, totusi, cu cu cat inaintam in varsta, preferintele noastre se schimba. Astfel, femeile au dat barbatilor aroganti cel mai mare punctaj (rating mediu de 4-5), iar celor zambitori cu un punct mai putin. Participantele tinere au acordat un puctaj minim barbatilor cu zambetul pe buze, in timp ce participantele mai in varsta au notat cu punctaj minim barbatii cu o expresie neutra.

Totusi, rusinea a fost mai apreciata, in detrimentul altor ipostaze pentru ca, in cazul ambelor sexe, aceasta reprezinta respectul fata de normele sociale, sunt de parere cercetatorii.

De cealalta parte, barbatii au acordat cel mai mare punctaj femeilor fericite (media punctajului:peste 5), in timp ce femeile mandre au primit, in medie, cu 2 puncte mai putin si chiar punctajul minim, conform testelor on-line.

Coautorul studiului, sociologul Jessica Tracy, face o remarca foarte importanta: "[...] rezultatele par sa reflecte norme traditionale de gen si valori culturale care au disparut ulterior, dezvoltate si consolidate de-a lungul istoriei, cel putin in culturile occidentale ".

Nu trebuie sa uitam ca acest studiu a tinut cont doar de prima impresie asupra fotografiilor, nu de alegerea unui posibil partener de viata.

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
2432 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana-Maria-Doroftei Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

cum alegem partenerul, despre iubire, studii sociologice, valori culturaleS-ar putea sa va intereseze si:

In momentul in care o sa ne comparam cu noi insine, vom fi mult mai buni decat ne-am [..]
citeste si comenteaza
V-ati gandit cate conflicte intre doi parteneri sunt declansate de competitie? Si oare [..]
citeste si comenteaza
"Barbatii iubesc femeile pentru ca femeile sunt cele mai frumoase lucruri de pe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Toate vrem sa avem un bronz frumos si de durata, insa expunerea la soare "dintr-o data" [..]
citeste si comenteaza
Se pare ca avem dreptate aproape de fiecare data cand ne contrazicem cu barbatii despre evenimente [..]
citeste si comenteaza
Contrar cerintelor vremii in care traim, avem nevoie de un somn complet, neintrerupt, linistit si [..]
citeste si comenteaza
In corpul nostru exista conform ultimelor descoperiri, trei tipuri de grasime. Doar unul, insa, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate