Sparanghel la cuptor cu ou moale

Retete culinare cu sparanghel. Vrei o reteta noua, sanatoasa si gustoasa? Pentru ca ti se intampla sa nu mai stii ce vrei sa mananci si parca nimic nu mai are gust? Iata o reteta noua, delicioasa: sparanghel la cuptor cu ou moale.

Ingrediente reteta

500 gr sparanghel; 4-5 oua; 2 fire marar; sare, piper; 2 linguri ulei de masline

 

Ingrediente pentru sos

100 gr maioneza; 1 lingurita mustar; 1 lingurita otet; 1/2 ceapa mica rosie; 2 linguri de frisca batuta; sare

Vei obtine circa 4-5 portii.

 

Cum prepari?

1.      Sosul: puneti toate ingredientele (exceptand frisca) intr-un robot mic si amestecati pana obtineti o crema fina. Adaugati frisca batuta, in sos; apoi dregeti de sare. Lasati sosul sa stea la frigider pana la servire.
 

2.      Sparanghelul curatat, spalat si bine uscat se aseaza in tava cuptorului pe un singur strat. Se stropeste cu ulei de masline, se amesteca cu mana, astfel incat sa fie uniform acoperit si se condimenteaza cu sare si piper negru.

3.      Se coace la 220 C timp de aproximativ 10 minute. Sparanghelul trebuie sa ramana usor crocant la final, nu-l lasati sa se inmoaie fiindca gustul se schimba.

4.      Cat se face sparanghelul puneti o oala cu apa multa (cat sa acopere ouale) la fiert. Adaugati sare in apa. Cand apa clocoteste, dati focul la mic si adaugati ouale (direct de la frigider, asa este socotit timpul de fierbere) in apa, unul cate unul. Folositi o paleta sa le lasati usor in apa. Astfel nu vor crapa.

5.      Fierbeti, la foc mic timp de 9 minute - galbenusul este inchegat de tot, nu curge deloc, dar este inca umed.

6.      Scoateti ouale din apa folosind paleta si le puneti direct intr-un bol cu apa rece,apoi se pot decoji.

7.      Se aseaza fire de sparanghel pe farfurii. Deasupra se pune cate un ou taiat in doua. Pe el se pune cate 1 lingurita sos picant. Se presara cu sare de mare, piper.

Se presara cu marar tocat din abundenta. Se servesc imediat.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2236 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Marţi, 12 Mai 2015

Etichete pentru acest articol:

retete rapide, retete la cuptor, retete cu sparanghel


S-ar putea sa va intereseze si:

Este una din retetele nou aparute, destinate oamenilor grabiti. Marturisesc ca nu stiu [..]
citeste si comenteaza
Este iarna, chiar si a nins. Cum toata lumea a pus toamna castraveti la murat, iata ca o [..]
citeste si comenteaza
Retete mancaruri calde, pe baza de pui. Iata secretul unei retete pe care multi o cauta, [..]
citeste si comenteaza
Iata o reteta noua si usoara, interesanta, in caz ca vrei sa te rasfeti intr-o sambata cu [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Vine iarna! Care sunt tendintele 2014? Vine iarna, da, se anunta si se pare ca va fi una [..]
citeste si comenteaza
A venit toamna. Nu, nu te grabi sa scoti din dulap colantii, UGG-urile si vesta din fas. Toamna [..]
citeste si comenteaza
Ca femeie, sa te machiezi este un « must-do it » de cele mai multe ori. Ne machiem pentru ca vrem [..]
citeste si comenteaza
Un studiu realizat pe un numar de 70.000 de subiecti de catre cercetatorii din cadrul Universitatii [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate