Sparanghel la cuptor cu ou moale

Retete culinare cu sparanghel. Vrei o reteta noua, sanatoasa si gustoasa? Pentru ca ti se intampla sa nu mai stii ce vrei sa mananci si parca nimic nu mai are gust? Iata o reteta noua, delicioasa: sparanghel la cuptor cu ou moale.

Ingrediente reteta

500 gr sparanghel; 4-5 oua; 2 fire marar; sare, piper; 2 linguri ulei de masline

 

Ingrediente pentru sos

100 gr maioneza; 1 lingurita mustar; 1 lingurita otet; 1/2 ceapa mica rosie; 2 linguri de frisca batuta; sare

Vei obtine circa 4-5 portii.

 

Cum prepari?

1.      Sosul: puneti toate ingredientele (exceptand frisca) intr-un robot mic si amestecati pana obtineti o crema fina. Adaugati frisca batuta, in sos; apoi dregeti de sare. Lasati sosul sa stea la frigider pana la servire.
 

2.      Sparanghelul curatat, spalat si bine uscat se aseaza in tava cuptorului pe un singur strat. Se stropeste cu ulei de masline, se amesteca cu mana, astfel incat sa fie uniform acoperit si se condimenteaza cu sare si piper negru.

3.      Se coace la 220 C timp de aproximativ 10 minute. Sparanghelul trebuie sa ramana usor crocant la final, nu-l lasati sa se inmoaie fiindca gustul se schimba.

4.      Cat se face sparanghelul puneti o oala cu apa multa (cat sa acopere ouale) la fiert. Adaugati sare in apa. Cand apa clocoteste, dati focul la mic si adaugati ouale (direct de la frigider, asa este socotit timpul de fierbere) in apa, unul cate unul. Folositi o paleta sa le lasati usor in apa. Astfel nu vor crapa.

5.      Fierbeti, la foc mic timp de 9 minute - galbenusul este inchegat de tot, nu curge deloc, dar este inca umed.

6.      Scoateti ouale din apa folosind paleta si le puneti direct intr-un bol cu apa rece,apoi se pot decoji.

7.      Se aseaza fire de sparanghel pe farfurii. Deasupra se pune cate un ou taiat in doua. Pe el se pune cate 1 lingurita sos picant. Se presara cu sare de mare, piper.

Se presara cu marar tocat din abundenta. Se servesc imediat.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2285 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Marţi, 12 Mai 2015

Etichete pentru acest articol:

retete rapide, retete la cuptor, retete cu sparanghel


S-ar putea sa va intereseze si:

Ingrediente: Carne tocata, Sos de spaghete bolognese, cutie spaghete nr.3 Barilla Mod de [..]
citeste si comenteaza
Va plac pastele? Iata o reteta rapida de paste cu parmezan, satioase si gustoase. [..]
citeste si comenteaza
Se stie ca studentii sunt mereu pe fuga si nu au un stil de viata sanatos. Prepararea de [..]
citeste si comenteaza
A venit primavara, anotimpul cand totul revine la viata. Florile infloresc, animalele [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Laptele, alimentul de baza din menul bebelusului tau, poate aduce cu sine numeroase probleme atunci [..]
citeste si comenteaza
Ce analize medicale trebuie facute anual? Tu le stii? Dar le faci? Discutiile despre cat de des sa [..]
citeste si comenteaza
Trigliceridele sunt grasimi sintetizate de ficat care sunt, mai apoi, depozitate in tesuturi pentru [..]
citeste si comenteaza
Pentru masa de Paste de anul acesta iti propunem sa adaugi la aperitiv o gustare delicioasa care va [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate