Reteta pui umplut, la cuptor, pentru mese festive

Retete mancaruri calde, pe baza de pui. Iata secretul unei retete pe care multi o cauta, astfel incat sa aiba pe masa puiul la cuptor, umplut cu mirodenii, gustul si savoarea din copilarie, cand mama il gatea atat de bine. Este o reteta pe care o puteti aborda cu incredere daca sunteti gazda de Craciun sau Anul Nou.

Timp de pregatire: 75 de minute. Portii obtinute: 6. Este o reteta care poate fi pe lista "Traditii de Craciun" sau poate fi abordata pentru orice masa festiva.

Ingrediente reteta: un pui intreg (cu cat mai mare, cu atat mai bine), 2 - 3 linguri de sare, dupa gust, 2 - 3 linguri piper negru, 2 - 3 frunze de dafin, 3 - 4 catei de usturoi romanesc, 2 linguri suc de lamaie, 1/2 lingura zahar brun, chilli, dupa gust, 200 gr ulei vegetal, 800 ml apa, ierburi aromatice - tarhon, busuioc, salvie sau patrunjel.

 

Vezi o alta reteta pe baza de pui, care se pregateste rapid.

 

Mod de preparare: Pregateste puiul - spala-l, curata-l. Sub pielea de sub piept pune sare, piper si putin ulei si ierburi aromatice (dupa gust).

Apoi, marineaza puiul astfel:

Metoda 1, "pe uscat": cu o zi inainte de a-l pune la cuptor, puiul trebuie sa fie presarat cu sare grunjoasa, intrucat ii va oferi suculenta si o aroma deosebita. Apoi puneti in interiorul lui tarhon, busuioc, salvie sau patrunjel. Atentie, nu le combinati! Infasoara puiul intr-o folie de plastic si pune-l la frigider. Intre momentul in care il dai la cuptor si cel in care il scoti din frigider, trebuie sa fie minimum 3 ore, practic puiul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand il pui la cuptor. 

Metoda 2, "pe umed": realizeaza un amestec din 800 ml apa, zaharul brun si 2 - 3 linguri de sare, piper negru boabe, foi de dafin. Pune puiul in acest amestec si mentine-l in el, la frigider, pentru 24 de ore.

Orice metoda ai alege, puiul va fi absolut delicios, desigur, aromele sunt diferite. Inainte de a-l pune in cuptor, unge puiul cu zeama de la o lamaie, adauga in el cateii de usturoi taiat.

Pregateste tava de cuptor: acopera tava cu o folie de hartie de copt, cu partea stralucitoare in sus. Aseaza peste aceasta tava un grilaj si da drumul la foc.

grilaj-tava-cuptor-gatit.jpgpui-pe-grilaj.jpg

Pune puiul pe grata, cu pieptul in jos, la 200 grade incalzit cuptorul. Dupa 25 de minute intoarceti puiul cu pieptul in sus. Dupa alte 25 - 30 minute incercati carnea, sa vedeti daca este suficient preparata. Rezultatul este excelent. Pofta buna!

reteta-pui-la-cuptor.jpg

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
1484 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana Vineri, 11 Septembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

retete pui, retete festive, retete mancare, retete cu pui, retete gustoase, retete carne


S-ar putea sa va intereseze si:

A venit anotimpul legumelor proaspete. Rosiile, vinetele, ardeii, ceapa se gasesc pe [..]
citeste si comenteaza
Ingrediente ► 1 cana 1/2 de orez cu bob ascutit ► 6 pulpe superioare de pui sau [..]
citeste si comenteaza
Vremea frumoasa este perfecta pentru un picnic sau un gratar la munte sau la padure cu [..]
citeste si comenteaza
Iti place carnea de pui si te gandesti ce reteta culinara sa abordezi. Iti propun asadar [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Iata un top al celor mai frumoase gradini botanice - oaze de relaxare - din lume, pe care sa le [..]
citeste si comenteaza
Anul Maimutei, asa cum este denumit 2016 in cultura asiatica, aduce in moda nuante intense precum [..]
citeste si comenteaza
Ce sa nu mananc in sarcina? Iata o lista de alimente interzise in perioada sarcinii: [..]
citeste si comenteaza
Nunta este o zi speciala, intr-adevar, asadar si coafura de mireasa este un element important. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate