Tarta cu mere

Timp de pregatire: 50 minute

Numar de  portii:  10

 

 

Ingrediente:

► 8 ouablat.jpg

► 9 linguri de zahar

► 2 linguri de ulei

► 9 linguri de faina

► 1 kg de mere

► 10 g de unt sau margarina

► o jumatate de cana de zahar care se pune peste mere

► scortisoara

► 2 plicuri de zahar vanilat sau o jumatate de fiola de esenta de vanilie

► coaja unei lamai

► zahar pudra

Mod de preparare:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune un praf de sare si, apoi, se bat bine cu mixerul. Cand se omogenizeaza se pun treptat 9 linguri de zahar. Apoi, peste albusuri se pun galbenusurile (acestea trebuie omogenizate cu o lingura inainte), 2 linguri de ulei, zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se rade coaja de lamaie. Se mixeaza tot, iar dupa aceea se pun treptat 9 linguri de faina si se incorporeaza tot cu ajutorul mixerului.

Merele: se curata de coaja si se taie felii (ca cele de portocala). Cu ajutorul untului ungem tava (ar fi indicat sa se tapeteze tava cu hartie de copt), se pun merele, scortisoara, apoi jumatatea de cana de zahar astfel incat sa acoperim merele. Se baga in cuptorul incalzit cu ceva timp inainte.

Cand merele se inmoaie si zaharul se caramelizeaza se adauga aluatul de blat peste ele si se lasa la copt 30-40 de minute. Dupa acest timp se scoate prajitura si se rastoarna pe o tava cu merele in sus. Dupa ce s-a racit presarati un strat de zahar pudra.

Tips:

► Tarta poate fi imbracata in frisca.

► Pentru a fi sigure ca blatul s-a copt, intepati-l cu o scobitoare in mijloc si daca aceasta va fi uscata, atunci tarta e gata.

Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
2743 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Loredana-Fintina Marţi, 30 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

tarta, mere, scortisoara, oua, caramelizat


S-ar putea sa va intereseze si:

Noi, gospodinele, avem tendinta de a prezenta care mai de care retete culinare. Insa [..]
citeste si comenteaza
Aceasta este o reteta simpla, rapida, de strudel cu mere. Desigur, strudelul se poate [..]
citeste si comenteaza
Este atat de cald si vrei sa te rasfeti cu ceva delicios, dar sa fie racoritor si dulce? [..]
citeste si comenteaza
Retete culinare deosebite. Daca ati cautat o reteta pentru tortul diplomat, aici veti [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Amita Bhose se naste la Calcutta, India, in 1933. Face parte dintr-o familie cu o intensa [..]
citeste si comenteaza
Femeia Balanta vrea sa fie placuta de cei din jur. Din acest motiv, urmeaza cu strictete [..]
citeste si comenteaza
Aceasta toamna aduce in prim-plan texturi diafane, pigmenti puternici si nuante intense pentru un [..]
citeste si comenteaza
Nu e nicio inadoiala ca locul blush-ului este pe pometi. Dar asta nu inseamna ca-l poti aplica [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate