Cum ar fi mancarea fara condimente?

Gandul imi zboara, inevitabil, la povestea Sarea in bucate…Fiind intrebata de imparat cat de mult il iubeste (Cum ma iubesti tu, fata mea?- fata cea mica nu gaseste nimic mai potrivit decat raspunsul simplu, cumpatat (Ca sarea in bucate, tata!). Iar continuarea povestii o stiti, desigur…

Nu mai este nici o indoiala ca nu exista bucatarie buna fara condimente!

 

Sa cunoastem cateva dintre ele:

Cimbru_de_gradina,_condimente.jpgCurry.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimbrul de gradina

Se adauga la ciuperci, friptura de porc.

Condimenteaza bine si legumele, usurand digestia la fasole, mazare, bob, linte.

Salvia 

Recomandata pentru marinate, preparate grele de vanat, rulade din carne, preparate din fasole si mazare.

Curry 

Este un amestec de 6-13 condimente, pisate

De obicei, contine: cuisoare, ghimber, coriandru, nucsoara, scortisoara, piper, chimen.

Se aduga la sfarsitul coacerii pentru a nu-si pierde aroma

Dafin.jpgFenicul.jpgTarhon.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dafinul

Recomandat pentru sosuri, marinate si mancaruri vanatoresti.

Fenicul 

Se foloseste la salata orientala, tocanita, friptura la gratar, preparate cu ciuperci.

Tarhonul 

Poate inlocui cu succes piperul, otetul, chiar sarea.

Frunzele verzi sau uscate se pot adauga la salate de cruditati, preparate din oua, sosuri pentru peste.

Se macereaza in otet, aromatizandu-l.

Sofran.jpg

 

Sofranul 

Are parfum puternic.

Coloreaza in galben mancarurile in care s-a adaugat

Trebuie folosit in cantitati foarte mici, topindu-se in apa sau supa.

 

 

 

 

Busuiocul Busuioc.jpg

Se foloseste numai verde, in stare uscata are gust amar

Se recolteaza inainte de inflorire

Pentru a-si pastra intreaga aroma se adauga doar la sfarsitul fierberii

Nu poate fi asociat cu alte condimente, datorita aromei puternice.

                                                                                        

 

 

Un articol de: Silvia Filip

Nota obtinuta:
8.2 (5 voturi)
4201 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 06 Noiembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

condimente, busuioc, dafin, tarhon, fenicul, curry, salvie, cimbrul


S-ar putea sa va intereseze si:

Sofranul este cel mai scump condiment din lume, datand inca din cele mai vechi timpuri. [..]
citeste si comenteaza
Patria piperului negru este India. De-a lungul timpului, de aici piperul negru s-a [..]
citeste si comenteaza
Condimentele , utilizate de secole in bucataria traditionala orientala au ajuns si [..]
citeste si comenteaza
Cuisoarele sunt plante ce se cultiva in special in Indonezia, China, India. Au fost [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cum s-a racit vremea si a inceput sa ninga ca in povesti cu fulgi mari de catifea, imi vin in minte [..]
citeste si comenteaza
Dor de viata, dor de ce imi place. Melodii de dragoste, pentru indragostiti! [..]
citeste si comenteaza
Pe timp de criza job-urile in domeniu mass-mediei sunt grav lovite. Acest domeniu a reprezentat [..]
citeste si comenteaza
Targul vintage si handmade "Madame Vintage" - Galati are loc de “Sf. Constantin si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate