Enciclopedia condimentelor. Piperul negru
Patria piperului negru este India. De-a lungul timpului, de aici piperul negru s-a raspandit mai intai in Indonezia si in unele tari din Europa de Sud-Est, apoi in Africa, America. In prezent cele mai mari culturi de piper negru se gasesc in Sri Lanka, Java, Sumatra, Borneo si Brazilia.
Caracteristici:
Primele roade ale plantei de piper negru apar abia din al treilea an de existenta al plantei. Fructele proaspat culese au o culoare rosie, ele asezandu-se pentru 7-10 zile la soare, pentru a se usca. In acest proces de uscare ele devin negre.
Compozitie activa:
Intensitatea gustului depinde de continutul de piperine si uleiuri esentiale. Consumat moderat, in cantitati mici, piperul negru imbunatateste digestia.
Se foloseste:
► la supe, sosuri, tocanite de legume
► se poate adauga la toate tipurile de carne
Postat de: FemeiaStie Duminică, 13 Iunie 2010
condimente, pieprul negru
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid