Enciclopedia condimentelor. Cuisoarele
Cuisoarele sunt plante ce se cultiva in special in Indonezia, China, India. Au fost ultivate si apreciate pentru aroma inca dinaintea erei noastre.
Caracteristici: Cuisoarele sunt plante perene tropicale.Tulpina plantei ajunge la o inaltime de 10-12 metri. Fructele apar abia incepand cu anul 5 de viata al plantei. Florile se recolteaza de doua ori pe an, atunci cand acestea au o nuanta roz. Mugurii plantei sunt recoltati si uscati 5 zile la soare, dupa care devin condimentele folosite de noi la prepararea mancarurilor. Din 4 kg de astfel de muguri rezulta 1 kg de condimente.
Compozitie activa: Cuisoarele reprezinta in fapt mugurii nedesfacuti ai plantei, care contin uleiuri esentiale.
Actiune: Cuisoarele sunt folosite pentru imbunatatirea digestiei, intarirea memoriei, in tratamentul bolilor de ochi. De asemenea, uleiul de cuisoare poate fi folosit si in tratamentul si prevenirea afectiunilor dentare, fiind un foarte bun antiseptic.
Se utilizeaza:
► cuisoarele au o aroma puternica, unica
►se adauga la preparate din carne de miel sau porc, la placinte de ciuperci sau de pui, la peste sau pizza.
Postat de: FemeiaStie Duminică, 13 Iunie 2010
cuisoarele, condimentele
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid