Cum ar fi mancarea fara condimente?

Gandul imi zboara, inevitabil, la povestea Sarea in bucate…Fiind intrebata de imparat cat de mult il iubeste (Cum ma iubesti tu, fata mea?- fata cea mica nu gaseste nimic mai potrivit decat raspunsul simplu, cumpatat (Ca sarea in bucate, tata!). Iar continuarea povestii o stiti, desigur…

Nu mai este nici o indoiala ca nu exista bucatarie buna fara condimente!

 

Sa cunoastem cateva dintre ele:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimbrul de gradina

Se adauga la ciuperci, friptura de porc.

Condimenteaza bine si legumele, usurand digestia la fasole, mazare, bob, linte.

Salvia 

Recomandata pentru marinate, preparate grele de vanat, rulade din carne, preparate din fasole si mazare.

Curry 

Este un amestec de 6-13 condimente, pisate

De obicei, contine: cuisoare, ghimber, coriandru, nucsoara, scortisoara, piper, chimen.

Se aduga la sfarsitul coacerii pentru a nu-si pierde aroma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dafinul

Recomandat pentru sosuri, marinate si mancaruri vanatoresti.

Fenicul 

Se foloseste la salata orientala, tocanita, friptura la gratar, preparate cu ciuperci.

Tarhonul 

Poate inlocui cu succes piperul, otetul, chiar sarea.

Frunzele verzi sau uscate se pot adauga la salate de cruditati, preparate din oua, sosuri pentru peste.

Se macereaza in otet, aromatizandu-l.

 

Sofranul 

Are parfum puternic.

Coloreaza in galben mancarurile in care s-a adaugat

Trebuie folosit in cantitati foarte mici, topindu-se in apa sau supa.

 

 

 

 

Busuiocul 

Se foloseste numai verde, in stare uscata are gust amar

Se recolteaza inainte de inflorire

Pentru a-si pastra intreaga aroma se adauga doar la sfarsitul fierberii

Nu poate fi asociat cu alte condimente, datorita aromei puternice.

                                                                                        

 

 

Un articol de: Silvia Filip

Nota obtinuta:
8.5 (6 voturi)
5426 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 06 Noiembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

condimente, busuioc, dafin, tarhon, fenicul, curry, salvie, cimbrul


S-ar putea sa va intereseze si:

Condimentele , utilizate de secole in bucataria traditionala orientala au ajuns si [..]
citeste si comenteaza
Patria piperului negru este India. De-a lungul timpului, de aici piperul negru s-a [..]
citeste si comenteaza
Ce este scortisoara Ceylon. Scortisoara reprezinta unul dintre cele mai cunoscute [..]
citeste si comenteaza
Sofranul este cel mai scump condiment din lume, datand inca din cele mai vechi timpuri. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Va ganditi cu siguranta la mare. Iata ce se poarta anul acesta in materie de costume de baie: [..]
citeste si comenteaza
Traim mereu cu impresia, ca avem timp pentru toate, sa facem tot ce este firesc, lumesc, sa ne [..]
citeste si comenteaza
Ingrediente naturale, specifice fiecarui tip de ten. Sapunuri naturale, home-made. Arata delicios! [..]
citeste si comenteaza
Exista, desigur, vacante pe care le tii minte toata viata pentru ca ceva nu a mers bine, dar nu [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate