GASTRONOMIE

Sofranul este cel mai scump condiment din lume, datand inca din cele mai vechi timpuri. “Aurul rosu”, asa cum mai este denumit, sofranul a fost exportat in Europa inca din secolul al XIV-lea de catre Spania (in prezent detine 70% din exportul mondial). [..]
citeste si comenteaza
Gandul imi zboara, inevitabil, la povestea Sarea in bucate…Fiind intrebata de imparat cat de mult il iubeste (Cum ma iubesti tu, fata mea?- fata cea mica nu gaseste nimic mai potrivit decat raspunsul simplu, cumpatat (Ca sarea in bucate, tata!). Iar continuarea povestii o stiti, desigur… [..]
citeste si comenteaza
Condimentele , utilizate de secole in bucataria traditionala orientala au ajuns si salasluiesc cu succs si in bucatariile noastre de multa vreme incoace. Diversitatea lor e nebanuita iar dincolo de gustul pe care il dau mancarurulor condimentele au multiple alte beneficii. [..]
citeste si comenteaza
Cuisoarele sunt plante ce se cultiva in special in Indonezia, China, India. Au fost ultivate si apreciate pentru aroma inca dinaintea erei noastre. Caracteristici: Cuisoarele sunt plante perene tropicale.Tulpina plantei ajunge la o inaltime de 10-12 metri. Fructele apar abia incepand cu anul 5 de v [..]
citeste si comenteaza
Patria piperului negru este India. De-a lungul timpului, de aici piperul negru s-a raspandit mai intai in Indonezia si in unele tari din Europa de Sud-Est, apoi in Africa, America. In prezent cele mai mari culturi de piper negru se gasesc in Sri Lanka, Java, Sumatra, Borneo si Brazilia. [..]
citeste si comenteaza

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate