Oferte turistice: Grecia (I)
Sub soarele domol al Greciei, poti invata o lectie de istorie combinata cu relaxare. Chiar si prin forfota turistilor simti nevoia de a descoperi povestea din spatele zidurilor.
Salonic
Salonic sau Thessaloniki, cum ii spun grecii, este locul ce gazduieste Biserica Sfantului Dumitru. Desi drumul pana acolo e destul de obositor, totul te ademeneste cand te afli in fata vestigiilor din perioada romana si bizantina. Pare imposibil sa imortalizezi toate imaginile si lucrurile intalnite in drum, caci Salonic este un oras mare (al doilea ca marime dupa Atena), iar o zi pare putin ca sa il descoperi in intregime.
Biserica Sfantului Dumitru este cea mai mare din Grecia si a fost ridicata in secolul 5, chiar pe mormantul Sfantului Dumitru, Izvoratorul de Mir, considerat protectorul orasului. Biserica a fost reconstruita aproape in intregime, in anul 1917, in urma unui incendiu.
Numele orasului Salonic, a fost dat dupa fiica regelui Filip II, tatal lui Alexandru cel Mare. Dupa ce a cucerit regiunea Tesalia, Filip II a aflat de nasterea fiicei sale, pe care a numit-o Thessalonike ("nike" insemnand victorie in limba greaca).
Un alt simbol al orasului este Turnul Alb, numit de localnici Lefkos Pyrgos. In vremea dominatiei otomane, turnul a servit drept inchisoare pentru grecii care nu vroiau sa se supuna noii ocupatii. In 1826, dupa masacrul ienicerilor, acesta a devenit Turnul Sangeros. In 1912, zidul turnului a fost varuit in alb de catre un prizonier, in schimbul libertatii sale. In interiorul sau se afla Muzeul Bizantin, ce adaposteste icoane, ceramica si monede de origine bizantina.
Si pentru a incheia o experienta desavarsita, este indicat sa incercati bautura lor traditionala, numita ouzo. Daca nu, e bun si frappe-ul.
Postat de: Alexandra-Lupsa Joi, 03 Februarie 2011
grecia, turism, salonic, istoria-greciei, oferte turistice
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?