Trilogia Fortele Raului Absolut

Trilogia Fortele Raului Absolut este scrisa de autoarea seriei de success Women of the Otherworld, care a devenit bestseller New York Times.

Trilogia Fortele Raului Absolut face parte din categoria cartilor Beletristica, Science-Fiction si cuprinde:

Invocarea, fiind volumul I. Naratoarea este adolescenta Chloe Saunders care duce o viata normala, pana cand incepe sa vada si sa auda spiritele persoanelor decedate. Imediat este internata intr-un spital pentru tineri. In sanatoriu descopera cu putin ajutor cine, ce este si ce poate ea face. La scurt timp observa comportamente suspecte la fiecare dintre cei internati, dar poate avea incredere in „colegii” de spital? Dupa ce scapa cu bine in urma unui atentat la viata ei, o relatie de prietenie se naste, iar Chloe afla adevarul despre cei cu care convietuieste si ce anume reprezinta locul in care se afla. Chloe trebuie sa se decida asupra modului de protectie a propriei vieti si daca supravietuirea dupa evadare va fi mai buna.

 

Revelatia, fiind volumul II. Cartea incepe cu planul pentru a doua evadare si incercarea de gasire a baietilor. Cunoasterea lui Chloe pe sine continua, puterile ei crescand de la o zi la alta, iar cei care au creat-o o considera o amenintare. Ea si prietenii ei supranaturali fugitivi se straduiesc sa supravietuiasca si sa gaseasca un ajutor pentru a lupta impotriva Grupului Edison. Pe masura trecerii timpului, personajele dau dovada de ingeniozitate si inteligenta, actionand mereu cu prudenta. Recompensa pusa pentru Chloe, problema de sanatate a lui Simon, transformarea iminenta a lui Derek, problemele temperamentale si emotionale ale lui Tori ii impiedica sa aiba o buna comunicare iar lupta pentru supravietuire este compromisa.

 

Rafuiala, fiind volumul III. Cei patru sunt la adapost si sunt gata sa invete cum sa-si controleze puterile, dar experienta de viata de pana acum ii face sa creada ca intentiile celor care pretind sa-i ajute nu sunt reale. Temerile lor se adeveresc cand sunt din nou vanati. Scenariul acestui volum este alert iar suspansul ajunge la apogeu datorita numarului mare de rasturnari de situatii si aparitia diverselor fantome, semidemoni periculosi si zombi. Relatiile de prietenie si de loialitate sunt puse la grele incercari.

 

Personajele sunt nemaipomenite, iar relatiile dintre ele sunt bazate pe un scop comun: lupta impotriva grupului care i-a modificat genetic iar acum incearca sa-i elimine.

Tensiunea dintre personaje creaza actiunea prin schimbul de replici taioase, altele hazlii si altele de maturitate si de dragoste care se formeaza intre ele.

Kelley Armstrong reuseste sa ofere fiecarui volum actiuni diferite, suspans si tensiuni inalte, complicand mereu situatiile astfel incat cititorul sa citeasca cu sufletul la gura asteptand cu nerabdare urmatorul volum.

 

Autoarea a mai publicat 7 povesti scurte, anexate primei trilogii, iar acestea sunt:

o              Dangerous, narat de Derek, relateaza cum el si fratele lui ajung in sanatoriul Lyle.

o              Kat, narat de Kat, un alt subiect pe nume Katiana care a apartinut Grupului Edison.

o              Divided, narat de Derek, relateaza momentul in care el si Simon au fost despartiti de Chloe.

o              Disenchanted, narat de Tori, relateaza ce s-a petrecut cand ea si Simon au fost despartiti de Chloe si Derek.

o        Poveste Online pe site-ul autoarei, narator este Derek. Autoarea continua sa posteze cate 2 capitole in decursul fiecarei luni (momentan se afla la cap 7).

o            Facing Facts, narat de Chloe, este continuarea dupa Rafuiala, si relateaza momentul cand Tori afla adevarul despre tatal ei (a aparut luna aceasta in cartea Enthralled).

 

Seria Fortele Raului Absolut (The Darkest Powers) prezinta proiectul Genesis elaborat de Grupul Edison, care mai are si alte proiecte: Proiectul Phoenix, Proiectul Valhalla si Proiectul Thunderbird.

Proiectul Phoenix, este prezentat in seria urmatoare numita Fortele Raului se Ridica (The Darkness Rising), iar volumul I este intitulat The Gathering – aparut in aprilie 2011, volumul II The Calling – va aparea in aprilie 2012.

Lectura placuta tuturor celor pasionati de beletristica SF.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
3404 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Cristina-Nechita Marţi, 27 Septembrie 2011

Etichete pentru acest articol:

invocarea, revelatia, rafuiala, kelley armstrongS-ar putea sa va intereseze si:

Iata o carte care mi-a iesit in cale cu un scop. Realizarea telurilor. Dincolo de titlul [..]
citeste si comenteaza
Aparuta in anul 2008 sub emblema “Hronicul Convietuirii”, la editura Hasefer a [..]
citeste si comenteaza
Cand nu iti mai place jobul pe care il ai, tot ce se intampla in jur te dezamageste, [..]
citeste si comenteaza
Antic Exlibris este un anticariat foarte ordonat , cu volume din domenii extrem de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Supernaturalul atrage pe oricine, iar personajele sunt atent alese pentru a ne cuceri pe termen [..]
citeste si comenteaza
Creierul este numit si encefal. El constituie partea sistemului nervos central aflat in interiorul [..]
citeste si comenteaza
Nu toate femeile au curajul de a-si infrunta sotul violent si a merge mai departe, dar pentru [..]
citeste si comenteaza
Nu-mi amintesc noaptea in care s-a schimbat viata mea. Noaptea in care am trecut de la fata [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate