Muzeul de Istorie Brasov

Daca ajungi, ca turist, in Brasov atunci cu siguranta vei ajunge si in Piata Sfatului, daca ajungi in Piata Sfatului atunci, inevitabil, vei ajunge si la Casa Sfatului si daca tot ai ajuns la Casa Sfatului din Brasov, ar fi de neiertat sa nu intri sa vizitezi si tu Muzeul de Istorie Brasov.

Fiindca redactia FemeiaStie.ro a avut un redactor detasat in scop informativ si documentar la fata locului, in continuare va invitam sa lecturati si dumneavoastra un scurt material despre Muzeul de Istorie Brasov.

Muzeul este gazduit de Casa Sfatului (sau Kronstädter Altes Rathaus in limba germana) care este o cladire monument istoric datata (asa cum scrie pe ea) la 1420 si a fost initial doar un turn de supraveghere, ale carui baze se aflau pe cele ale actualului turn. La inceputul secolului al XX-lea, Casa Sfatului era pe punctul de a fi demolata pentru a face loc unei cladiri moderne, insa vremurile au fost (din fericire), ostile acestui proiect.

Incepand cu anul 1950 Casa Sfatului gazduieste Muzeul de Istorie Brasov, care se numea pe atunci Muzeul Regional Brasov.

La Muzeul de Istorie pot fi admirate exponate rare si colectii care vorbesc despre istoria Brasovului, de la inceputuri pana in prezent: unelte din piatra (Paleolitic), ceramica pictata descoperita la Ariusd (Neolitic), unelte din fier si bronz, armuri, arme antice, unelte de gradinarit, primul strung din Romania (1868),  primul razboi de tesut din lemn (1823), aproximativ 3.000 de obiecte, expuse in 17 incaperi.

Inedita si extrem de spectaculoasa este si Biblioteca Muzeului de Istorie Brasov, care dispune de o impresionanta colectie de 23.000 de exemplare de carti, periodice curente, harti si carti vechi. Cea mai veche carte romaneasca pe care muzeul o detine este “Cazania lui Varlaam”, exemplar cu caracter religios, publicata undeva prin anul 1643 in prima tipografie din Moldova.

Incheiem acest scurt articol lasandu-va, asa cum deja v-am obisnuit, cateva date de interes:

Program de vizitare:  Luni: inchis; Marti – Duminică: 10:00 – 18:00

Tarifele la biletele de vizitare la fel de ieftine ca intotdeauna, adica: adulti: 4 Lei, grupurile organizate: 2 Lei; elevi, studenti, militari, pensionari: 3 Lei; persoanele cu dizabilitati au acces gratuit.

De ceva vreme, la orele pranzului, la Casa Sfatului, apar cavalerii, domnitele si menestreii care intregesc peisajul medieval, creand un spectacol unic si fascinant, de care va veti aminti multa vreme si care va vor face sa va doriti sa reveniti cat mai curand.

Lasandu-va si dumneavoastra spre accesare site-ul oficial al Muzeului de Istorie Brasov, de unde, printr-un simplu click, fiecare dintre dumneavoastra veti putea accesa si alte detalii, va invitam pe toti cu cea mai mare dragoste sa vizitati neaparat Muzeul de Istorie Brasov.

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
2166 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marţi, 15 Iulie 2014

Etichete pentru acest articol:

muzeul de istorie brasov, muzee romania, muzee brasov


S-ar putea sa va intereseze si:

Fiindca nu ne indoim nicio clipa ca deja multi dintre dumneavoastra ati citit aici [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca s-a nascut in localitatea Tarlisua, din judetul Bistrita-Nasaud, marele [..]
citeste si comenteaza
Fiindca (asa cum ati citit) in articolul precedent scris de semnatarul acestor randuri [..]
citeste si comenteaza
„La Casa de Targovet”, „La fosta Casa Nichita Stanescu”, „La Konaque”, „La [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Termeni pana nu demult total straini, noua tuturor, aceste 3 expresii au inceput sa intre in [..]
citeste si comenteaza
Prezentul material se vrea a fi o, noua, demonstratie ca „romanii spun lucruri trasnite” si ca, [..]
citeste si comenteaza
M-ati catalogat nebun Tacanit, paranormal, Dar as vrea ca sa va spun C-asa-s eu senzational! [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca s-a nascut in localitatea Tarlisua, din judetul Bistrita-Nasaud, marele romancier roman [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate