Turnul cu Ceas Olosig

Asa cum fusesem „amenintati” intr-unul din articolele anterioare, redactorul nostru - acelasi Robert Codescu - vine acum sa ne prezinte (direct de la fata locului), un nou turn cu ceas din spectaculosul municipiu bihorean, Oradea.
In cartierul Olosig, din municipiul bihorean Oradea, putem descoperi un atractiv Turn cu Ceas gazduit de seculara biserica romano-catolica din acest cartier. Biserica romano-catolica din Olosig, cu hramul Sfântul Spirit, este un monument istoric si de arhitectura din Oradea, cod LMI BH-II-m-A-01044. Edificiul este situat pe strada Dunarea nr. 1, colt cu strada Republicii, in Olosig, vechiul cartier italian din municipiul Oradea. Pe acest loc calugarii franciscani au construit in perioada 1732-1743 o biserica si o manastire. Biserica a fost transformata in anul 1876 de Ferenc Knapp, care i-a adaugat turnul. In perioada 1903-1905 a fost reconstruita nava bisericii si s-au construit si doua turnuri secundare in stil eclectic dupa proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy junior. Din vechea biserica a ramas doar cripta si sase altare laterale, iar cladirea manastirii vechi face parte din spitalul militar. Sarbatoarea de hram a bisericii este chiar de Rusalii. Ca sa ajungeti la Turnul cu Ceas Olosig puteti apela la multe din traseele OTL (regia locala de transport public), trasee care au statie chiar aici la biserica sau in imediata ei vecinatate, depinde numai de domniile voastre sa va doriti ca sa ajungeti la aceasta adevarata bijuterie arhitectonica.
Asa ca nu uitati ca Turnul cu Ceasdin cartierul oradean Olosig va asteapta si pe dumneavoastra sa il vizitati atunci cand veti ajunge in specaculosul municipiu Oradea. Redactia FemeiaStie.ro si al ei redactor, Robert Codescu, va garanteaza ca veti fi pe deplin incantati si fascinati de absolut tot ceea ce veti descoperi la fata locului.
Photo by: arhiva personala Robert Codescu
Postat de: Robert-Codescu Sâmbătă, 01 Decembrie 2018
biserici romania, obiective turistice oradea
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi