Turism in vestul tarii: Timisoara
Timisoara este o destinatie turistica tentanta gratie ofertei sale arhitecturale, dar si numarului mare de terase, cluburi sau magazine pentru shopping. Fa-ti bagajele si lasa-te cucerita de orasul supranumit mica Viena.
Punctul de plecare in aceasta lume a trecutului, in care povestile sunt spuse de cladirile construite in diverse stiluri arhitecturale, trebuie sa porneasca din Piata Unirii. Amplasata in centrul orasului, aceasta este marginita de cladiri vechi, ce poarta amprenta arhitecturii Timisoarei de la inceputul secolului XX: catedrala mitropolitana, construita in stil bizantin moldovenesc, cu turnurile acoperite de tigla smaltuita; cladirea teatrului si a operei.
In zona pietonala, pe parcursul anului au loc diverse evenimente (targ de iarna, targ de martisor, concerte si alte manifestari cultural - artistice), iar cei care trec pe aici recunosc imediat locul in care a pornit Revolutia romana din 1989.
Plecand din aceasta piata se poate ajunge usor spre Castelul Huniade, canalul Bega si alte obiective turistice.
Piata Unirii este construita in stil baroc, fiind cel mai vechi stil prezent in arhitectura timisoreana. Dupa stilul baroc este cel eclectic, preferat de burghezia financiara pentru construirea sediilor de banci (Banca Agrara, Banca de Credit, Banca de Stat, dar si Teatrul National). Tunurile cu apa sau abatorul de pe Bulevardul Eroilor cuceresc privirea prin stilul banatean, pus in practica de arhitectul Laszlo Szekely.
Daca te impresioneaza Palatul Deschon sau Palatul Prefecturii, trebuie sa stii ca secretul lor se afla in arhitectura neoclasica.
Ce sa faci in Timisoara?
In Timisoara ai toate conditiile pentru a face plimbari indelungi, mai ales ca obiectivele turistice si parcurile din oras iti vor crea o stare de relaxare.
In cazul in care iti place sa te plimbi cu barca, poti alege o plimbare pe Bega cu vaporasul, precum si o masa la restaurantele - vaporas de pe mal.
Daca te-ai saturat de mers pe jos, poti inchiria o bicicleta.
Daca nici asta nu te multumeste poti vedea un spectacol de teatru. Ai de ales din oferta celor patru teatre nationale: romanesc, maghiar, evreiesc si german.
Daca esti fan al vietii de noapte, vei gasi multe locuri care iti vor placea. In centru si in zona studenteasca exista multe cluburi discoteci si baruri.
Cum sa ajungi in Timisoara?
In Timisoara se poate ajunge cu masina, trenul sau avionul. De pe Aeroportul din Timisoara au loc plecari si sosiri atat interne, cat si internationale, iar din aeroport in oras se poate ajunge cu autobuzul.
Din gara din Timisoara poti pleca nu doar spre marile orase din Romania, ci si spre Budapesta, Belgrad, Viena sau Munchen.
Postat de: Alexandra-Lupsa Miercuri, 09 Februarie 2011
timisoara, cladiri-arhitecturale, castelul-huniade, canalul-bega, palatul-deschon, oferte-turistice
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?