Manastiri in Prahova

Iata o lista completa cu lacasele de cult din judetul Prahova. Lista reprezinta un rezumat al datelor esentiale pentru un pelerin: hram, locatie si datare, lasandu-va dumneavoastra placerea de a descoperi peisajele si locurile mirifice din jurul manastirilor.

* Manastirea Brebu: asa cum o spune si denumirea sa, se afla situata, in comuna Brebu, are hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si este datata anul inca din anul 1640, fiind considerata, una dintre cele mai importante ctitorii din vremea domniei lui Matei Basarab (1632-1654).

* Manastirea Busteni este situata in orasul Busteni, este o manastire de maici purtand hramul Sf. Treime si avand o datare recenta, doar din anul 2009.

*Manastirea Caraiman se afla localizata in orasul Busteni, avand hramurile: Inaltarea Sfintei Cruci, Buna Vestire, Adormirea Maicii Domnului. Manastirea Caraiman a fost terminata in anul 2008.

* Manastirea Ceptura are hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, fiind ctitorit de calugarii de la Manastirea Caldarusani, inca din prima jumatate a secolului al XIX-lea, este situat (asa cum o spune si numele sau) in comuna Ceptura, de langa orasul Urlati.

* Manastirea Cheia este o manastire de calugari din localitatea cu acelasi nume, din comuna Maneciu si avand hramul Sf. Mare Ierarh Nicolae, iar datarea manastirii fiind din anul 1839.

* Manastirea Chitorani, aflata in satul Chitorani din comuna Bucov de langa Ploiesti, este o manastire de calugari ce are hramul Sf. Mare Ierarh Nicolae si o datare de sfarsit de secol XIV.

* Manastirea Cornu, manastirea de maicute de la Cornu (langa Campina) poarta hramul Sfantul loan Evanghelistul, Sfanta Cuvioasa Eufrosina si este datata mai recent, din anul 2009.

* Manastirea Crasna, este situata in localitatea Schiulesti si poarta hramul Sf. Imparati Constantin si Elena. Este o manastire de calugari ce are o datare inca din prima jumatate a secolului al XVIII-lea.

* Manastirea Ghighiu, in satul Ghighiu din comuna Barcanesti se afla aceasta manastire de maicute ce poarta hramul Izvorul Tamaduirii si care este datata inca din secolul al XIX-lea (anul 1854).

* Manastirea Ianculesti, purtand hramul Inaltarea Sfintei Cruci, aceasta manastire de calugari este situata in localitatea Ianculesti din comuna Soimari si este datata inca diin anul 2005.

* Manastirea Jercalai este o manastire aflata in imediata apropiere a orasului Urlati si purtand hramul Sf. Maria & Sfintii Arhangheli Mihai si Gavril si avand datarea inca din anul 1731.

* Manastirea Parepa este o manastire de maici, situata in localitatea Parepa-Rusani, din comuna Colceag si purtand hramul Sf. Treime, datarea manastirii fiind una recenta, din anul 2003.

* Manastirea Pissiota avand hramul Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), manastirea de maici Pissiota este situata in comuna Poenarii Burchii si are o datare inca din anul 1928.

* Manastirea Sf. Antonie Cel Mare aflata in localitatea Malaiesti, din comuna Dumbravesti, aceasta manastire de calugari, are (asa cum o arata si numele) hramul Sf. Antonie Cel Mare si este datata 2004.

* Manastirea Sinaia, datata inca de la sfarsitul secolului al XVII-lea (1690-1695) si avand hramul Adormirea Maicii Domnului, manastirea este situata central in statiunea Sinaia.

* Manastirea Suzana, aflata in comuna Maneciu, manastirea de maicute Suzana poarta hramul Sf. Mare Ierarh Nicolae si este datata inca din secolul al XVIII-lea, anul 1740.

* Manastirea Turnu, la numai 7 Km. distanta de Ploiesti, in comuna Targsoru Vechi se afla si aceasta manastire de calugari, ce are hramul Sf. Nicolae si care este datata inca din anul 1461.

* Manastirea Varbila, purtand hramul Adormirea Maicii Domnului, manastirea de calugari Varbila se afla in localitatea cu acelasi nume, are o datare de la inceputul secolului al XVI-lea.

* Manastirea Zamfira, situata in localitatea Zamfira din comuna Lipanesti, este o manastire de maicute avand hramul Sf. Treime, fiind pictata de marele pictor roman Nicolae Grigorescu si datata 1716-1720.

* Schitul Sfanta Ana, pe drumul ce duce catre Cota 1400 din Sinaia, se face la un moment dat o potecuta ce aduce aici la acest schit de calugari, datat 1453 si avand hramul Sfintii Parinti Ioachim si Ana.

 

Va siguram ca toate manastirile si schiturile beneficiaza de peisaje superbe in jurul lor, asadar va recomandam sa incercati si dumneavoastra sa le vizitati personal.

 

P.S. Daca vreunul din cititorii FemeiaStie.ro are unele nelamuriri contati pe sprijinul meu neconditionat si intrebati-ma. Eu cu siguranta va voi raspunde cu ce mai mare placere sau va pot fi ghid in pelerinaj.

Nota obtinuta:
10 (18 voturi)
4850 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marţi, 28 Februarie 2012

Etichete pentru acest articol:

pelerinaje, manastiri, judetul prahovaS-ar putea sa va intereseze si:

I se spune Meteora Romaniei. Prima data cand dai cu ochii de ea - venind dinspre [..]
citeste si comenteaza
La 12 km de fosta Cetate de Scaun a Moldovei (Suceava), se afla Manastirea Dragomirna, [..]
citeste si comenteaza
Aflata la 28 Km. Distanta de Ploiesti in satul Malaiesti, din comuna Dumbravesti, in [..]
citeste si comenteaza
Atunci cand vizitezi un loc frumos, povestesti tuturor cunoscutilor despre el. Dar cel [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ce sa vezi!?!? Spre disperarea unora si bucuria tuturor celorlalti, proiectul online FemeiaStie.ro [..]
citeste si comenteaza
Revolutia informatica a ajuns peste toate bulevardele si cartierele de la noi din tara, in mod [..]
citeste si comenteaza
“Cand te casatoresti si intri in randul lumii?!?”, “De ce nu faci si tu o facultate sa ai [..]
citeste si comenteaza
Cu un nume ce te face sa te gandesti, mai degraba, la Franta, Maurice De Mauriac este de fapt un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate