Importanta hormonilor vegetali

Doamnelor, exista cateva surse de hormoni vegetali care pot regla echilibrul hormonal din organism si astfel, pot trata afectiuni grave precum este infertilitatea.

Hormonii sunt secretati de glandele endocrine sau de unele organe. Ei sunt mesageri chimici care, avand functii atat de importante, precum influenta functiilor metabolice, reproducerea, dezvoltarea, dispozitia. Dezechilibrul hormonal este influentat si remediat de consumul diverselor plante, adica prin terapia cu hormoni vegetali. Hormonii de sinteza pot avea afecte secundare, de acea este necesar tratamentul cu fitohormoni. Fiecare organism este unic, de aceea, in functie de problemele fiecareia, se alege solutia optima de administrare. Remediile pe baza de fitohormoni echilibreaza secretia hormonala, mai ales in cazul femeii.

Mararul este eficient in cazul tulburarilor menstruale. Sunt necesare ceaiurile sau tincturile din plante. Pe langa ceaiurile din maces, coada-soricelului, traista-ciobanului (acestea ultime doua plante sunt foarte eficiente in cazul menstruatiilor abundente), salvie, cretisoara (consummate de 3 ori pe zi timp de 2 saptamani), tinctura de marar este un tratament excelent in combaterea hirsutismului - pilozitate excesiva. De asemenea, tinctura este eficienta si in cazul dismenoreei - menstruatie dureroasa. Tot mararul, dar sub forma de pulbere, este miraculous in tratarea amenoreei.

Naprasnicul. Trei cani pe zi timp de o luna si jumatate, naprasnicul este eficient in tratarea infertilitatii. Tot in cazul acestei disfunctii sunt recomandate ceaiul de trifoi rosu si de frunze de zmeur- cate 2 cani pe zi timp de 3 luni, precum si ceaiul de urzica consumat o data pe zi. In cazul amenoreei si a frigiditatii, este recomandata tinctura de lemn- dulce (3 lingurite pe zi timp de 2 saptamani). Semintele de in si uleiul din seminte de in este foarte eficient in echilibrul estrogen - progesteron.

Maca. Provine din Peru si creste la altitudini mari. Pe langa echilibrarea sistemului endocrin, maca intareste si sistemul imunitar. Este eficient in cazul ambelor sexe, crescand fertilitatea, libidoul, tratand disfunctiile sexuale (ejaculare precoce). De asemenea, inlatura simptomele menopauzei (bufeuri, transpiratie). Maca se procura din farmacii si magazinle naturiste sub forma de capsule sau sub forma de frunze de ceai.

Simptomele fizice si emotionale ale menopauzei sunt tratate cu muguri de zmeur. Aceste simptome foarte neplacute (bufeuri, traspiratie, uscaciune vaginala si iritabilitate) induc aparitia osteoporozei si a bolilor cardiovasculare. Deci, ne-am putea proteja mamele informandu-le despre aceste metode naturiste de ameliorare a menopauzei. Consumand soia, seminte de floarea-soarelui, germeni de lucerna, ce reprezinta surse de fitoestrogeni, putem diminua sau chiar eradica aceste probleme. Mugurii de zmeur si tinctura de coada-soricelului sunt alte variante de vindecare. Insa cele mai indicate ceaiuri in menopauza sunt: cretisoara, salvia, trifoiul rosu si coada-soricelului.

In cazul femeilor care alapteaza este indicat consumul de ceai de anason, chimion si fenicul, deoarece acestea cresc secretia de lapte.

Iata aceste metode ce pot imbunatati starea de bine a femeii, transformandu-ne stilul de viata intr-o marca pozitiva.

Nota obtinuta:
9.5 (8 voturi)
8231 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana-Nedelcu Luni, 10 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

plante pentru femei, fitohormoni, ceaiuri, menopauza, menstruatie


S-ar putea sa va intereseze si:

Ce tipuri de miere sunt? Ce este mierea de albine? Este produsul apicol obtinut prin [..]
citeste si comenteaza
Luna martie este vestitorul primaverii. Incet, incet zilele sunt mai lungi, mai [..]
citeste si comenteaza
Ce suntem noi fata in fata cu o carte? Despre cum cartea ia fiinta odata ce raportul [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca iti pretuiesti sanatatea si frumusetea si vrei sa iti oferi ce-i mai bun [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Doamnelor, este primavara, asa ca sa profitam la maxim de legumele si fructele proaspete, mai ales [..]
citeste si comenteaza
Cu siguranta ca intr-o lume lipsita de culori, viata omului ar fi exasperant de monotona si poate [..]
citeste si comenteaza
Capsunile, ciresele, visinele, zmeura, dudele, caisele sau piersicile sunt fructele de sezon care [..]
citeste si comenteaza
Calatoreste fara incetare De-a lungul ei Acompaniata de perla nisipul În infinit. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate