Importanta hormonilor vegetali
Doamnelor, exista cateva surse de hormoni vegetali care pot regla echilibrul hormonal din organism si astfel, pot trata afectiuni grave precum este infertilitatea.
Hormonii sunt secretati de glandele endocrine sau de unele organe. Ei sunt mesageri chimici care, avand functii atat de importante, precum influenta functiilor metabolice, reproducerea, dezvoltarea, dispozitia. Dezechilibrul hormonal este influentat si remediat de consumul diverselor plante, adica prin terapia cu hormoni vegetali. Hormonii de sinteza pot avea afecte secundare, de acea este necesar tratamentul cu fitohormoni. Fiecare organism este unic, de aceea, in functie de problemele fiecareia, se alege solutia optima de administrare. Remediile pe baza de fitohormoni echilibreaza secretia hormonala, mai ales in cazul femeii.
Mararul este eficient in cazul tulburarilor menstruale. Sunt necesare ceaiurile sau tincturile din plante. Pe langa ceaiurile din maces, coada-soricelului, traista-ciobanului (acestea ultime doua plante sunt foarte eficiente in cazul menstruatiilor abundente), salvie, cretisoara (consummate de 3 ori pe zi timp de 2 saptamani), tinctura de marar este un tratament excelent in combaterea hirsutismului - pilozitate excesiva. De asemenea, tinctura este eficienta si in cazul dismenoreei - menstruatie dureroasa. Tot mararul, dar sub forma de pulbere, este miraculous in tratarea amenoreei.
Naprasnicul. Trei cani pe zi timp de o luna si jumatate, naprasnicul este eficient in tratarea infertilitatii. Tot in cazul acestei disfunctii sunt recomandate ceaiul de trifoi rosu si de
Maca. Provine din
Simptomele fizice si emotionale ale menopauzei sunt tratate cu muguri de zmeur. Aceste simptome foarte neplacute (bufeuri, traspiratie, uscaciune vaginala si iritabilitate) induc aparitia osteoporozei si a bolilor cardiovasculare. Deci, ne-am putea proteja mamele informandu-le despre aceste metode naturiste de ameliorare a menopauzei. Consumand soia, seminte de floarea-soarelui, germeni de lucerna, ce reprezinta surse de fitoestrogeni, putem diminua sau chiar eradica aceste probleme. Mugurii de zmeur si tinctura de coada-soricelului sunt alte variante de vindecare. Insa cele mai indicate ceaiuri in menopauza sunt: cretisoara, salvia, trifoiul rosu si coada-soricelului.
In cazul femeilor care alapteaza este indicat consumul de ceai de anason, chimion si fenicul, deoarece acestea cresc secretia de lapte.
Iata aceste metode ce pot imbunatati starea de bine a femeii, transformandu-ne stilul de viata intr-o marca pozitiva.
Postat de: Ana-Nedelcu Luni, 10 Mai 2010
plante pentru femei, fitohormoni, ceaiuri, menopauza, menstruatie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?