Gandirea pozitiva, un factor important in procesul vindecarii

Modul de a gandi ne influenteaza radical stilul de viata.

In cazul bolilor, un tip de gandire pozitiv este primul si cel mai important factor in procesul de vindecare. Este ideal ca impreuna cu gandul pozitiv sa folosim si alti factori benefici: alimentatia, rugaciunea, introspectia sau terapia prin hipnoza. Exista de asemenea si efectul placebo care functioneaza la fiecare dintre noi intr-o anumita masura. El poate avea un puternic impact pozitiv asupra simptomelor unei boli, insa nu o poate vindeca daca nu folosim medicamentatia corecta. Puterea gandului asupra corpului este foarte mare. Astfel se produc asa - numitele ‘vindecari miraculoase’. Atentie!!! Exista si fenomenul invers: o persoana sanatoasa poate dezvolta frici sau obsesii ale unei boli, sau isi poate imagina cu foarte multa convingere ca are o suferinta. Astfel de persoane se mai numesc si impohondre. Estre extrem de periculos pentru organism sa avem o astfel de gandire. Ca urmare a acestui tip autodistructiv, gandurile se pot materialize in boli grave. Sa nu uitam ca multi dintre noi, cu precadere cei la o varsta mai inaintata, au tipare de gandire deja formate, cum ca ‘e normal sa fie asa, e varsta’. Trebuie sa luam foarte in serios aceasta problema si sa realizam ca modul nostru de gandire este un factor decisiv in aparitia, disparitia, progresul sau regresul unei afectiuni.

In paralel, modul de gandire pozitiv este dat, format, dezvoltat sau influentat pozitiv de modul de hrana.

Stiti cum se spune: ‘Esti ceea ce gandesti. Esti ceea ce mananci’.

O alimentatie echilibrata, bazata indeosebi pe hrana vie - fructe si legume crude (salate), nucide crude - in special nuci, cereale integrale, uleiuri presate la rece, nerafinate, lactate cat mai degresate, ceaiuri din plante (cea mai indicata este prepararea la rece - se lasa peste noapte o lingurita / sau mai multe de frunze de ceai la macerat intr-o cana / sau intr-un recipient mai mare; se consuma a doua zi), fructe uscate, branza tofu.

Suplimentele alimentare sunt si ele indicate, numai daca sunt bazate pe ingrediente naturale.

Intretinere fizica.

De asemenea, sa nu uitam sa ne miscam zi de zi, minim 30 de minute, alegand activitatea preferata sau combinand tipurile de antrenament- jogging, pilates, fitness, dans, mers alert etc.

O jumatate de ora pe zi de exercitii de relaxare, bazate pe respiratii profunde, rugaciune, introspectie, reprezinta un pansament de neegalat pentru organismul nostru. Daca se vor combina toate aceste aspecte, rezultatele vor fi uimitoare si, cel mai important aspect, gandirea noastra se va modifica pozitiv: vom avea o cu totul alta perceptie asupra lumii si a asupra noastra.  

Trebuie sa invatam ca, traind in zilele noastre intr-o epoca a vitezei, a suprasolicitarii intelectuale, organismul, fara un ajutor real din partea noastra, nu va putea tine pasul. Desi am spune ca timpul nu ne permite sa practicam si sa constientizam aceste metode positive aplicate organismului pentru starea lui de bine, reflexia asupra acestui fapt este extrem de necesara pentru a putea face o schimbare.

Hipnoza ajuta la vindecare.

In afara tuturor acestor forme de schimbare pozitiva, exista si terapia prin hipnoza. Hipnoterapia foloseste puterea subconstientului de a reface corpul. Poate fi practicata atat la un cabinet terapeutic, cat si individual, in cazul celor experimentati. Sa vorbim despre hipnoza pe care o induce terapeutul la un cabinet specializat. El induce starea de hipnoza, adica ‘de somn’, al constientului. Apoi, cu ajutorul comenzilor subconstientului, schimba factorii ce produc dezechilibre in corp. Hipnoterapia trateaza dureri - migrene, dureri menstruale, reumatice, cele produse de lovituri si cele de dinti; dezechilibre de natura psihologica - fobii, depresii, anxietate, tulburari ale somnului. Pentru ca hipnoterapia sa functioneze, este necesar ca pacientul sa aiba incredere crescuta in terapeut si in aceasta metoda de vindecare. In caz contrar, pacientul nu se poate relaxa, iar terapia nu va functiona.

Dorinta oricarei persoane bolnave de a se vindeca poate sa conteze la fel de mult ca tratamentul clasic al bolii. Daca simtim ca ceva este in neregula cu noi, sa incepem sa regandim situatia si sa ne reorganizam stilul de viata, pentru a gasi cele mai bune solutii pentru rezultate optime.  

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
4868 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana-Nedelcu Vineri, 14 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

terapii vindecare, gandirea pozitiva


S-ar putea sa va intereseze si:

In epoca noastra toata lumea pare obsedata de notiunea de a ramane vesnic tanar. Fiind [..]
citeste si comenteaza
Remedii antiaging? Dar care sunt cauzele imbatranirii. Cu siguranta fiecare dintre noi, [..]
citeste si comenteaza
Toate femeile isi doresc o piele tanara, stralucitoare si sanatoasa, pentru toata viata. [..]
citeste si comenteaza
O piele frumoasa inseamna in primul rand o piele sanatoasa. Pe langa rutina zilnica, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Acest articol este dedicat plantelor care ajuta digestia si accelereaza metabolismul. Este [..]
citeste si comenteaza
Comunitate…ce ne exprima acest cuvant? Solidaritate sau Indiferenta? A fi activ in separatism, [..]
citeste si comenteaza
In functie de ce afectiuni suferim, ne putem alege destinatia de vacanta pentru a avea sansa de a [..]
citeste si comenteaza
Cu totii consideram ca soarele ne este mai mult un dusman decat un prieten. Insa nu este asa. Vara, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate