Cele mai importante 10 beneficii ale ceaiului verde asupra organismului

Ceaiul verde face farte din numeroase retete naturiste, inca de la aparitia sa in 2737 i.Hr. Numele acestui ceai provine de la faptul ca isi mentine culoarea verde in timpul prepararii termice. Frunzele de ceai verde nu oxideaza in timpul prepararii, motiv pentru care toate proprietatile sale antioxidante se mentin.
Specialistii de la biod.ro le ofera celor interesati informatii relevante cu privire la cele mai importante proprietati ale ceaiului verde si la beneficiile acestuia asupra sanatatii.
Cu ceai verde poti sa tratezi natural gingivita
Consumul de ceai verde are tot potentialul de a preveni raspandirea gingivitei, dar si de a preveni aparitia sa. Antioxidantii continuti in ceaiul verde, in special catechina, blocheaza modul in care bacteriile se raspandesc astfel incat sa poata stopa natural inflamatiile cauzate de un numar prea mare de bacterii la nivelul gingiilor. Astfel, poti sa tratezi natural afectiunile aparute la nivelul cavitatii bucale.
Efectul antioxidant al ceaiului verde
Pe langa faptul ca trateaza gingivita, ceaiul verde are si alte proprietati, cum ar fi efectul sau antioxidant. Datorita unui continut bogat in polifenoli, ceaiul verde ajuta si la reducerea stresului oxidativ la nivelul organismului. Sunt eliminati radicalii liberi cu efecte negative asupra corpului uman. Ceaiul verde poate fi folosit in cure de slabire si in detoxifiere.
Ajuta la cresterea ratei metabolismului
Mai multe studii arata ca ceaiul verde ajuta la arderea grasimilor si la mentinerea greutatii optime. Un aspect esential pentru persoanele care vor sa dea jos cateva kilograme in mod natural.
Protejeaza sistemul cardiovascular
Toti compusii din ceaiul verde, dar mai ales catechina, ajuta sistemul cardiovascular si il protejeaza contra bolilor specifice. Din acest motiv, ceaiul verde este inclus in numeroase recomandari medicale.
Scade nivelul de colesterol rau
Ceaiul verde poate fi consumat ca bautura si sub forma de supliment pe baza de ceai verde pentru a regla nivelul de colesterol. Cu ajutorul sau este diminuat nivelul de colesterol rau sau LDL existent in sange, dar si nivelul de trigliceride.
Scade riscul de diabet de tipul 2
Studiile arata ca ceaiul verde poate sa amelioreze sensibilitatea organismului la insulina si poate sa reduca nivelul de glucoza din sange.
Imbunatateste functiile cerebrale
Studiile in domeniu arata ca ceaiul verde contine substantele necesare pentru a imbunatati functiile creierului. Se vor vedea imbunatatiri in capacitatea de memorare, viteza reactiilor si atentia imbunatatita.
Poate fi folosit pentru afectiunile pielii
Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile antiinflamatorii pe care le are. In plus, are si alte proprietati esentiale si poate determina ameliorarea simptomelor mai multor afectiuni ale pielii, cum ar fi dermatita si psoriazisul.
Dintii sunt mai sanatosi
Ceaiul verde contine catechine care ajuta la mentinerea unei sanatati dentare optime. In plus, ceaiul verde inhiba si dezvoltarea bacteriei cunoscuta sub denumirea de Streptococcus mutans, astfel incat riscul de aparitie a cariilor dispare.
Ofera beneficii cosmetice
Pe langa toate aceste beneficii oferite, ceaiul verde este utilizat si in cosmetica, datorita antioxidantilor din compozitia sa, fiind un ingredient natural de baza pentru produsele de ingrijire a pielii. Ceaiul verde protejeaza corpul contra radicalilor liberi si hidrateaza tesuturile, ajutand la obtinerea unui ten hidratat si ferm.
Photo by: unsplash.com
Postat de: A-Editor Joi, 19 Septembrie 2019
beneficii ceai verde
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?