Otetul de mere

Otetul de mere este folosit inca din cele mai vechi timpuri, de acum mai bine de 3 milenii, fiind mentionat atat in tratate de medicina egiptene, cat si in scrierile lui Hipocrate. Si in tara noastra, in zonele de deal si munte, otetul are traditie, fiind folosit de bunicii si strabunicii nostri pe timp de iarna, in remediul diferitelor boli, ca urmare a prepararii lui inca din toamna.

In afara scopurilor alimentare, otetul de mere mai este folosit si in curatarea argintariei sau ca tratament extern pentru piele si par.

Otetul de mere are ca ingredient principal acidul acetic. De asemenea, el retine din fructul marului tot ce este mai bun pentru organism: fluor, calciu, magneziu, sodiu, potasiu. Acesta din urma are cea mai mare importanta, deoarece mentine echilibrul acido-bazic din organism si reface nivelul de potasiu.

In combinatie cu miere, asa cum il gasim de obicei pe piata, otetul de mere are si mai multe calitati terapeutice, mierea fiind cunoscuta pentru efectele sale miraculoase de antibacterian, energizant, cicatrizant.

Cura cu otet de mere si miere. Este recomandata combinatia cu miere deoarece este mai blanda pentru stomac, prevenind aparitia arsurilor gastrice puternice. Se beau 2 lingurite amestecate intr-un pahar de apa pe zi  timp de o luna. Exista si alte variante de administrare, in functie de gradul de detoxifiere si vindecare pe care si-l doreste fiecare. De aceea, este bine sa se consulte prospectele din magazinele naturiste pentru fiecare afectiune. Aceasta simpla cura de o luna contribuie la vindecarea sinuzitei, sterilitatii primare, intoxicatiilor alimentare, aterosclerozei si a oboselii cronice.

Dar haideti sa vedem si alte cateva afectiuni pe care le trateaza si le previne otetul de mere:

Colesterolul marit. Acesta contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. De aceea, consumand acest otet, intervenim in stoparea depunerii colesterolului negativ pe peretii vaselor de sange si deci, in eliminarea acestuia.

Diabetul. Consumul de otet de mere dupa o masa bogata incetineste cresterea glicemiei.

Digestie dificila. In problemele digestive, se administreaza o lingura de otet la o jumatate de pahar de apa dupa fiecare masa. Impiedica aparitia indigestiei si previne senzatia de greata.

Hipertensiune. Potasiul contribuie la subtierea sangelui si la circulatia mai buna a acestuia prin artere. De aceea, este ideal consumul de salate de 5 ori pe saptamana, in care sa adaugam otet de mere si ulei de masline.

Sa nu uitam ca otetul de mere este un remediu excelent in curele de slabire. Este un detoxifiant al ficatului, combate constipatia, consuma caloriile rapid si reduce apetitul. In cazul curelor de slabire, se administreaza 2 linguri cu otet diluat intr-un pahat cu apa inainte de fiecare masa. Aceasta cura mentine metabolismul activ.

Atentie! Otetul de mere nu se consuma in paralel cu medicamente, pentru ca se pot crea chimisme care produc dezechilibre. De asemenea, nu se administreaza persoanelor care au nivelul crescut de potasiu. Otetul de mere nu se consuma nediluat si in mod exagerat, deoarece produce hiperaciditate puternica si probleme dintilor, distrugand smaltul, mai ales acelora cu dentitie deficitara.

Ca uz extern, se foloseste in tratarea acneei. Se tamponeaza locul cu vata inmuiata in otet cu apa (mai multa apa si mai putin otet), si nu se freaca pielea prea tare, deoarece produce arsuri.

Ca remediu pentru par, in combaterea matretii, se amesteca 2 linguri de otet cu 2 linguri de apa si se tamponeaza pielea scalpului. Apoi se infasoara capul cu un prosop si se sta aproximativ o ora, in functie de desimea parului. Apoi se spala cu sampon si se clateste foarte bine. Otetul restabileste ph-ul pielii si inlatura matreata.

Otetul de mere, acest remediu extraordinar atat intern si cat si extern, trebuie consumat cu precautie si dupa retete corespunzatoare fiecarei afectiuni, deoarece este un aliment foarte puternic si poate avea si efecte adverse daca nu suntem atente. De aceea, cel mai indicat este, cum am spus, cel in combinatie cu mierea- acest aliment - minune, care atenueaza eventualele efecte puternic acide ale otetului de mere pur.  

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
4682 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana-Nedelcu Vineri, 21 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

otet de mere, miere, DETOXIFIERE, cura de slabire, MATREATA, acnee


S-ar putea sa va intereseze si:

Explozie de verdeata, de flori, aerul incarcat de miresme, asta este primavara! Au [..]
citeste si comenteaza
Gustarea de dupa amiaza, de la birou sau de peste zi, atunci cand vrei sa rontai ceva, [..]
citeste si comenteaza
Goji este cea mai noua achizitie pe care am facut-o in materie de medicina traditionala. [..]
citeste si comenteaza
Cunoscuta indeosebi pentru intrebuinatari gastronomice, ceapa are si infinite beneficii [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Otetul de mere este folosit inca din cele mai vechi timpuri, de acum mai bine de 3 milenii, fiind [..]
citeste si comenteaza
Mediul in care traim inspira si expira ca si noi, pentru ca este o parte din noi. Mediul suntem [..]
citeste si comenteaza
Modul de a gandi ne influenteaza radical stilul de viata. In cazul bolilor, un tip de gandire [..]
citeste si comenteaza
Am aprins televizorul. Ochii mi s-au izbit de ceea ce au insemnat imaginile orelor din copilarie [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate