Inelul contraceptiv
In ultimii ani, metodele contraceptive au devenit din ce in ce mai numeroase si mai diverse, astfel incat sa raspunda nevoii fiecarei femei. O relatie sexuala activa presupune asumarea unei responsabilitati atat din partea femeii, cat si a barbatului, iar evitarea unei sarcini nedorite nu reprezinta doar grija uneia dintre parti.
Alegerea metodei de contraceptie trebuie sa reprezinte o decizie a ambilor parteneri in urma unei discutii cu medicul ginecolog. Una dintre cele mai recente si mai eficiente medode de contraceptie este reprezentata de inelul contraceptiv.
Ce este acest inel si cum se foloseste?
Inelul contraceptiv este un inel flexibil, transparent, cu un diametru de 5 centimetri si care se introduce in vagin o data pe luna. Din momentul in care a fost introdus, acesta incepe sa elibereze treptat doze de hormoni direct prin peretele vaginal. Pentru utilizarea acestuia, nu este necesara deplasarea la medic, fiind foarte usor de introdus sau de scos. Inelul trebuie sa ramana in interiorul vaginului timp de trei saptamani, dupa care se scoate si se face o pauza de sapte zile. Introducerea acestuia sa face intre prima si a cincea zi a ciclului menstrual.
Cat de sigura este aceasta metoda?
Desi multe femei pot fi sceptice in ceea ce priveste eficienta acestei metode de prevenire a unei sarcini, inelul contraceptiv este la fel de sigur ca un prezervativ, oferind o protectie de 98%. Desigur, acesta nu ne protejeza de bolile cu transmitere sexuala, asa cum este si cazul pilulelor sau al plasturilor. De asemenea, riscul producerii unei infectii este extrem de scazut, iar flora vaginala nu este afectata.
Imi afecteaza inelul confortul zilnic si sexual?
Daca inelul contraceptiv este bine fixat in interiorul vaginului, acesta nu iti va produce niciun fel de neplacere. Partenerul tau nici nu ii va simti prezenta, iar viata voastra sexuala nu va avea cu nimic de suferit. Desigur, libidoul este mai scazut la fel ca in cazul utilizarii oricarei forme de contraceptie bazata pe eliminare de hormoni. Este bine ca din cand in cand sa verifici daca inelul mai este inca acolo pentru a evita orice fel de neplacere.
Postat de: Adriana-Rogoz Miercuri, 15 Decembrie 2010
inel contraceptiv, contraceptie, sarcina nedorita, hormoni, viata sexuala, libidou
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime