Spune NU avortului
Sunt inca multe femei care nu stiu ce presupune exact un avort. Aud in stranga si in dreapta numeroase pareri despre cum se intampla si ce. Unele femei spun ca nu simt nimic, pentru altele, avortul reprezinta o trauma. Tu ce stii despre avort ?
In momentul in care te regasesti in postura femeii lovita de o sarcina timpurie si nedorita, primul gand iti este de cele mai multe ori acesta: sa recurgi la un avort pentru a-ti continua viata asa cum era si pana acum. Dar inainte de toate ar trebui sa te gandesti ca este posibil ca nimic sa nu mai fie ca inainte. Daca analizezi putin vei auzi in jur pareri ale unor femei trecute prin avorturi care spun ca la un moment dat in viata, 90% dintre femei fac asta si nu se intampla nimic. Este un lucru firesc, asta e viata. Gresit ! Acest lucru nu ar trebui sa devina atat de... obisnuit. Lasand la o parte opinia crestina potrivit careia avortul este un pacat (capital) discutam aici despre sanatatea ta.
Iata ce presupune un avort
Un avort inseamna intreruperea sarcinii. Acesta poate fi savarsit pana in 14 saptamani si niciodata mai tarziu pentru ca riscurile cresc. Mai mult, dupa aceasta perioada, copilul devine deja suficient de dezvoltat deci un avort nu mai este posibil sau cel putin permis!
Metodele de realizare ale unui avort, in momentul de fata sunt :
- Aspiratia menstruala
- Vacuum aspiratia
- Dilatarea si evacuarea
- Mifepristone
- Histerotomie
Toare acestea sunt in prezent ultizate la noi in tara, in functie de alegerea doctorului, a clinicii si a femeii care il suporta. Prin colul uterin, medicul introduce apoi in cavitatea uterina un tub de plastic flexibil. Prin aspiratia aceasta, fatul este rupt in bucati si ulterior aspirat printr-o metoda asemanatoarea utilizarii unui aspirator obisnuit, la o viteza insa, de 10-30 de ori mai mare.
Avortul este o interventie in unele cazuri dureroasa, in alte cazuri nedureroasa. Cu toate acestea, intotdeauna ramane o interventia neplacuta.
Cea mai cunoscuta si utilizata metoda in Romania ramane avortul prin chiuretaj care presupune introducerea in cavitatea uterina a unor instrumente specifice care vor extrage fatul rupandu-l in bucati. Ulterior se inlatura placenta.
La ce riscuri de expui?
Daca la inceput te bucuri ca ai scapat de o sarcina nedorita, ai grija: avortul presupune de multe ori infertilitate, efecte psihice, prematuritate si din pacate mortalitate. Iar daca s-a intamplat o data si nu ai suferit de aceste efecte secundare nu te grabi sa te gandesti ca o poti face si a doua oara fara ca nimic sa se intample.
Suntem in secolul dezvoltarii de orice ordin. Vei gasi cu siguranta o metoda contraceptiva potrivita tie si nu vei mai fi nevoita sa ajungi la un avort. O sarcina ar trebui sa apara atunci cand este dorita si doar atunci! In multe cazuri durerile unui avort devin insuportabile, femeile ajung la crize de spasmofilie sau lesinuri, se intalnesc si cazuri de deces, iar multe avorturi, chiar si la clinici particulare sunt in prezent, inca facute de « mantuiala ». Niciodata nu ai siguranta dupa un avort ca lucrurile vor fi ok.
Este indicat sa recurgi la un avort daca:
► viata copilului este in pericol
► dezvoltarea copilului se opreste din functionarea normala si necesara
► copilul sufera de sindromul down.
► copilul se opreste din evolutie.
De multe ori nevoia te impinge la un astfel de gest. Nu este de judecat, insa este de evitat! Ai grija de sanatatea ta!
Iata cel putin 10 metode contraceptive de care te poti folosi...si care, prin urmare, te scapa de un avort.
*anticonceptionalele
*inelul contraceptiv
*plasturele contraceptiv
*prezervativul
*implantul subdermal
*injectiile contraceptive
*spermicidele
*ovulele
*diafragma
*buretele contraceptiv
*si in cele din urma - contraceptia de urgenta!
E imposibil sa nu gasesti si pe placul tau una! Ar trebui sa stii si ca din momentul conceptiei pana in ziua a 21, inima copilului incepe sa bata si el va simti durerea avortului, dezmembrarea si uciderea careia nu i se va putea opune.
Postat de: Sorina-Corneanu Vineri, 22 Iulie 2011
avort, sanatate personala, copii, sarcina
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid