Albirea dintilor: 5 motive sa recurgi si tu la aceasta procedura stomatologica
In viata noastra cotidiana consumam alimente (de exemplu cafeaua, vinul) si practicam obiceiuri (de exemplu fumatul) care conduc la colorarea smaltului dentar. Din acest motiv, din ce in ce mai multi oameni apeleaza la metode profesionale de albire a dintilor, proceduri ce sunt realizate in cabinetul medicului stomatolog. Haideti sa aflam in continuare care sunt motivele pentru care ai putea apela si tu la o astfel de operatiune de estetica dentara.
Rezultate rapide
Rapiditatea rezultatelor depinde de concentratia in peroxid de hidrogen a produselor folosite pentru albire. Spre deosebire de kiturile destinate utilizarii la domiciliu, produsele de la cabinetul medicului stomatolog au o concentratie mai mare de peroxid de hidrogen, ceea ce va conduce la obtinerea unor rezultate mai rapide si mai vizibile.
De asemenea, folosirea luminii si a caldurii grabeste si intensifica procesul de albire.
Siguranta procedurii de albire
Fie ca este realizata acasa sau in cabinetul medicului stomatolog, procedura de albire a dintilor poate provoca o crestere a sensibilitatii acestora, efect problematic in special pentru persoanele ai caror dinti sunt deja sensibili.
Amploarea efectului de sensibilizare a dintilor este legata atat de concentratia de peroxid de hidrogen a produsului de albire, cat si de timpul de contact dintre acesta si dinti. Folosirea incorecta sau exagerata a produselor de albire destinate utilizarii la domiciliu poate sa provoace o hipersensibilitate dentara sau poate sa cauzeze chiar arsuri si decolorari ale gingiilor.
De asemenea, este posibil ca dispozitivele de tip gutiera sau banda din kiturile de albire sa nu se potriveasca foarte bine pe dantura ta. In aceasta situatie gelul de albire se poate distribui intr-un mod neuniform pe dinti, lasand pete in urma procedurii de albire. In plus, atunci cand gutiera sau banda nu este bine fixata pe dinti, gelul se poate scurge pe langa dispozitiv ajungand pe gingii la nivelul carora poate sa provoace leziuni.
Evaluarea corecta a nevoilor individuale
Medicul stomatolog este cel mai in masura sa stabileasca intensitatea tratamentului de albire, in conformitate cu nevoile si caracteristicile dintilor tai. In unele cazuri (anumite patologii si nuante ale dintilor) exista o probabilitate mare ca tratamentul de albire sa nu fie eficient, sa nu se obtina nicio modificare in urma procedurii. Din acest motiv este important sa treci printr-o evaluare stomatologica prealabila inainte de a investi bani, timp si efort in proceduri de albire, indiferent de natura lor.
In concluzie, albirea profesionala a dintilor este o procedura care se realizeaza doar in cabinetul medicului stomatolog. Daca doresti sa imbunatatesti aspectul dintilor tai, apeleaza la un profesionist, ca sa beneficiezi de o evaluare corecta a danturii tale, dar si de un tratament rapid si sigur.
Surse informative
-
Dentalhealthorg. “Tooth Whitening.” Oral Health Foundation, www.dentalhealth.org/tooth-whitening
-
“Teeth Whitening.” NHS Choices, NHS, www.nhs.uk/live-well/healthy-body/teeth-whitening/
-
Teeth Whitening: Tooth Bleaching Fast Facts. 17 Nov. 2020, www.webmd.com/oral-health/teeth-whitening-and-bleaching.
Sursa foto: pexels.com