Tot ce trebuie sa stii despre exercitiile pe bicicleta eliptica!
Exercitiile cu variatii in pozitii, miscari si prize pe bicicleta eliptica sunt deosebit de eficiente in ceea ce priveste efectele asupra corpului. Antrenamentele de acest tip te vor ajuta sa tonifiezi diverse grupe de muschi (ale bratelor, coapselor, gambelor, spatelui si posteriorului) si sa arzi calorii intr-un ritm deosebit de rapid.
Daca si tu vrei sa incepi un program de antrenamente pe bicicleta eliptica, din randurile ce urmeaza vei afla cum sa “lucrezi” eficient si care este pozitia ideala pe bicicleta eliptica. In plus, vei afla toate beneficiile de care te poti bucura atunci cand exersezi cu regularitate pe un astfel de aparat fitness.
Care este pozitia corecta?
- Acorda atentie pozitiei spatelui, intrucat trebuie sa tii spatele drept si privirea inainte, nu in jos sau la picioare. Pentru a evita durerile de gat, incearca sa tii umerii sus pe parcursul antrenamentelor.
- Tine mainile pe manere fara a strange foarte tare. Daca manerele au senzori de puls, plaseaza palmele acolo. In caz contrar, incearca sa nu apuci manerele prea jos pentru a nu-ti curba spatele.
- Atunci cand folosesti manerele mobile, vei solicita si musculatura din partea superioara a corpului. Daca tii mainile pe manerele fixe, vei antrena foarte puternic muschii picioarelor si pe cei ai posteriorului.
- Talpile vor ramane in contact cu pedalele in permanenta. Trebuie sa impingi pedala in jos cu calcaiul pentru a nu forta gleznele si apoi sa ridici usor calcaiul pentru a urma miscarea ascendenta a pedalei. Este o miscare simpla cu care te vei familiariza foarte rapid.
- Picioarele trebuie sa se miste cursiv, fara schimbari bruste de ritm. Astfel, unul dintre picioarele tale va impinge inainte si va cobori, in timp ce piciorul celalalt impinge inapoi si se ridica. Cursa pedalelor ti se va intipari imediat in memoria musculara, deosebindu-se foarte putin de alergare.
Ce beneficii iti pot aduce exercitiile?
Daca vrei ca efectele antrenamentelor tale sa fie vizibile, ideal ar fi sa folosesti bicicleta eliptica de cel putin 3 ori pe saptamana in cadrul sesiunilor de 30-45 de minute. Iata ce obiective ai putea atinge in timp scurt!
Pierderea greutatii in exces. Numarul de calorii arse pe durata unui antrenament depinde de intensitatea exercitiilor pe care le alegi si efortul depus, asadar factorii decisivi sunt rezistenta la care setezi aparatul si viteza cu care pasesti. Pentru a avea un exemplu, iata cate calorii poti consuma in functie de antrenament:
- mers (5 km/h) - aprox 200 kcal;
- program de intensitate medie - 450 kcal;
- program de intensitate ridicata - 650 kcal;
- program de intensitate foarte ridicata - 830 kcal.
Tonifierea musculaturii. Acest aparat iti va solicita tot corpul, asadar te vei bucura de antrenamente complete. Daca ajustezi rezistenta bicicletei eliptice la valori ridicate, vei dezvolta si intari musculatura. Atunci cand alegi valori mici ale rezistentei, vei imbunatati doar conditia fizica pe care o ai. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca indiferent de intensitatea sesiunilor tale, volumul muschilor nu va creste foarte mult. Bicicleta eliptica ofera exercitii de tip cardio, nu bodybuilding, asadar vei pierde tesut adipos si vei intari si sculpta muschii posteriorului si picioarelor, iar rezultatele vor fi vizibile treptat, nu imediat.
Recuperare musculara. Bicicleta eliptica solicita muschii in cadrul unor miscari controlate in totalitate, lipsind socurile si ruperile de ritm, asadar acest aparat va fi perfect si pentru recuperarea musculaturii in urma accidentarilor sau a unor perioade lungi de convalescenta. Cu toate acestea, daca ai avut o interventie chirurgicala recent, recomandarea este sa intrebi medicul inainte de a incepe antrenamentele pe un aparat fitness.
Photo by: pixabay.com
Postat de: A-Editor Vineri, 20 Noiembrie 2020
bicicleta eliptica
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Cumpara simplu si rapid haine pentru nou nascuti realizate din bumbac natural, la preturi accesibile
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?