Guma de mestecat
Acest deliciu incepe sa capete o mai mare amploare in randul copiilor, tinerilor si nu numai. Tot mai multe persoane dupa ce servesc masa mesteca guma. Unii dintre ei pur si smplu cred ca le face bine dintilor sau devin convinsi de acest aspect dupa ce vizioneaza o reclama la TV.
Parca ne aflam in postura unui efect de turma (a omului-masa, cum spunea Gustave Le Bon in Psihologia multimilor), daca vezi ceva este musai sa il ai. Este important de stiut ca nu e neaparat un obicei sanatos ca dupa o masa sa mesteci guma; mai bine alege sa te speli pe dinti deoarece aceasta are rolul de pastrare a sanatatii dintilor.
Aspecte negative ale gumei de mestecat
Daca mesteci indelung guma, piere apetitul si poti avea probleme cu stomacul. Sunt multe persoane care au ajuns in spital pe motiv ca erau dependente de guma de mestecat si s-au vazut in postura sa renunte la acest obicei pentru a nu le afecta si mai grav sanatatea. Daca avem pofte pentru anumite lucruri asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai si oprim de la ele. Orice lucru are un inceput si un sfarsit, precum si un echilibru, dar noi nu stim sa punem o bariera, sa punem stop. Cei mai multi dintre noi facem asta doar atunci cand vedem ca ceva nu este in regula cu organismul nostru. O guma o putem mesteca si ocazional, nu numai in fiecare zi. Efectele ei sunt mai multe negative decat pozitive. Putem avea probleme si cu muschii faciali deoarece in timp ce noi mestecam guma ei sunt fortati.
Trebuie sa stim ca faimoasa guma de mestecat nu e intotdeauna buna pentru organism, dar cum informarea noastra nu este corecta in cele mai multe cazuri, este greu de estimat cand si cate persoane isi pot controla viciile?!
Postat de: Cornelia-Cochior Marți, 26 Iulie 2011
vicii, tabiet, guma-mestecat
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?