Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor

adv-control-ochi

Un control regulat al vederii nu se limiteaza doar la persoanele cu probleme de vedere existente. Chiar si cei care nu prezinta simptome sau nu au probleme de vedere ar trebui sa efectueze controale regulate pentru a depista orice afectiuni in stadii incipiente si pentru a mentine sanatatea ochilor pe termen lung.

Importanta unui control optometric regulat

Vederea clara are un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Prin mentinerea sanatatii ochilor si imbunatatirea vederii, indivizii pot continua sa se bucure de activitatile pe care le iubesc, cum ar fi cititul, condusul sau participarea la activitati sociale. Astfel, un control regulat al vederii poate contribui la imbunatatirea calitatii vietii in general. (Sursa: Centers for Disease Control and Prevention)

Un control regulat al vederii permite identificarea timpurie a oricaror probleme de vedere sau boli oculare. Acest lucru este deosebit de important, deoarece unii oameni nu resimt simptome evidente in fazele incipiente ale unor afectiuni oculare. Prin identificarea precoce a acestor probleme, se poate initia un tratament adecvat si se poate preveni agravarea afectiunilor si pierderea vederii.

Vederea poate fluctua de-a lungul timpului, iar unele schimbari pot fi atat de subtile incat nu sunt observate imediat. Prin efectuarea unui control regulat al vederii, aceste schimbari pot fi monitorizate si tratate corespunzator. Astfel, se poate asigura o vedere cat mai buna pe termen lung si se pot evita complicatii ulterioare. (Sursa: American Academy of Ophthalmology)

Unele afectiuni oculare pot fi asociate cu boli sistemice precum diabetul sau hipertensiunea. Prin intermediul unui control regulat al vederii, se poate identifica orice legatura intre sanatatea ochilor si aceste afectiuni sistemice. Astfel, se poate interveni prompt si se pot preveni orice complicatii potentiale, protejand astfel sanatatea generala a pacientului. (Sursa: National Eye Institute)

Simptome ce pot indica probleme de vedere

Vederea incetosata poate fi un semn evident al unei probleme de vedere. In plus, dificultatile in vederea la distanta sau de aproape, vederea dubla sau vederea nocturna redusa pot indica si ele o problema oculara. Daca observi ca ai dificultati in focalizarea obiectelor sau ca vederea ta s-a deteriorat in ultima perioada, ar trebui sa mergi la un consult optometric, deoarece este posibil sa necesiti corectia oculara cu ajutorul ochelarilor sau a lentilelor de contact cu dioptrii.

Alte semne care pot indica necesitatea unui control optometric sunt si:

Disconfort ocular

Durerile de cap frecvente pot fi un semn ca ochii tai lucreaza prea mult pentru a compensa o problema de vedere. De asemenea, obosirea ochilor, strambarea ochilor sau senzatii de arsura sau mancarime pot indica o problema oculara. Acestea pot fi semne ca ochii tai sunt suprasolicitati si ca ai nevoie de un control optometric.

Semne fizice

Exista si anumite semne fizice care pot indica o problema de vedere. Pleoapele cazute, ochii rosii, secretiile oculare neobisnuite, ochii uscati sau sensibilitatea la lumina pot fi semne ale unei probleme oculare. Daca observi oricare dintre aceste simptome, este important sa mergi la un control oftalmologic.

Schimbari de comportament

Unele modificari ale comportamentului pot indica si ele o problema de vedere. De exemplu, inclinarea capului sau clipitul des in incercarea de a vedea mai bine pot fi semne ale unor dificultati de vedere. De asemenea, o scadere a performantei scolare sau a randamentului la locul de munca poate fi un semn al unei probleme de vedere. Este important sa acorzi atentie acestor schimbari si sa mergi la un control optometric, pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat. 

Este esential sa recunoastem semnele timpurii ale problemelor de vedere si sa actionam in consecinta. Un control regulat al vederii este crucial pentru a preveni si trata orice problema oculara in stadii incipiente.

Sursa foto: shutterstock.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
367 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Miercuri, 01 Noiembrie 2023

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Unghiile ingrijite reprezinta o carte de vizita pentru toate femeile care se respecta. Ce [..]
citeste si comenteaza
Mai jos avem pentru dvs. cateva remedii si solutii pentru cele mai deranjate si neplacute [..]
citeste si comenteaza
Esti excesiv de emotiva? Te panichezi imediat ce primesti un telefon sau cand nu ti se [..]
citeste si comenteaza
Pentru a avea recolte cat mai bogate sau pentru a prelungi viata fructelor si legumelor, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Din ce in ce mai multi parinti aleg sa foloseasca lapte praf Topfer, intrucat acest produs este [..]
citeste si comenteaza
Cu totii ne dorim o casa impecabila, dar nu avem intotdeauna timp sa ne apucam de o curatenie [..]
citeste si comenteaza
Lumea copilului este redusa doar la cateva actiuni si trebuie sa fie cat mai armonioasa. Camera in [..]
citeste si comenteaza
Noua apa de gura parodontax® Extra 0,2% este prima optiune pentru ingrijirea intensiva a gingiilor [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate