Alimente cancerigene
Alimentele joaca un rol destul de important cand vine vorba de sanatate, insa nu multi stiu cat de nocive sunt unele dintre acestea pentru organism.
80.000 de substante chimice sunt utilizate in prepararea hranei, majoritatea nefiind studiate suficient pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Potrivit unui raport emis de consilierii presedintelui american, exista dovezi clare ale efectelor nocive pe care mediul le are asupra alimentelor.
De asemenea, specialistii au mai declarat ca cei mai vulnerabili la alimentele pline de substante chimice sunt copiii.
Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Celor care vor sa manance cat mai sanatos le sunt recomandate de catre medicii americani fructele si legumele fara pesticide, foarte bine spalate inainte de consum. In acelasi timp, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici pentru evitarea ingerarii antibioticelor si hormonilor de crestere folosite in hrana acestora. Nu este indicata pentru consum nici carnea procesata sub forma de mezeluri si alte produse. O alta recomandare este consumul de apa filtrata.
Iata o scurta lista cu cea mai daunatoare hrana pentru organism:
►mustarul, margarina, conservele, mezelurile si afumaturile sunt in topul listei cu alimente cancerigene
►carnea rosie prajita
Oamenii de stiinta au descoperit diferite substante, continute de acest tip de carne, care determina mutatii la nivelul AND-ului si care favorizeaza aparitia cancerul.
►slanina, untul si untura
Acestea cresc riscul aparitiei bolilor maligne. Grasimile saturate favorizeaza producerea de acizi biliari si ridica nivelul colesterolului in sange, substante direct implicate in cancerul mamar si cancerul de col uterin.
►alimente prajite in ulei
Uleiul folosit si refolosit devine otrava pentru organism. Alimentele prajite in ulei precum cartofii, ouale si chiar friptura pot fi numite adevarate bombe cancerigene.
Alimentele enumerate contin foarte multi aditivi, cei mai periculosi fiind nitritii si nitratii care coloreaza si conserva cat mai mult carnea. Insa, exista si agenti de gelifiere si de culoare, stabilizatori care provoaca leziuni la nivelul organelor interne precum ficatul, bila si pancreasul.
Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 12 Mai 2010
cancerigen, alimente, nocive, carne, mezeluri, prajite, chimice
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid