Colagenul si efectul sau asupra tenului
Colagenul este o proteina care se gaseste in proportie de 70% in piele. Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen incepe sa scada, aparand astfel primele semne de imbatranire la nivelul tenului.
Responsabil de elasticitatea pielii, colagenul este cel care, asemeni adezivului, lipeste tesuturile si celulele intre ele. Asa se explica si numele, semnificand in limba greaca ,,a face sa se lipeasca“.
Colagenul este o proteina care se gaseste in proportie de 70% in piele. Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen incepe sa scada, aparand astfel primele semne de imbatranire la nivelul tenului. El este acela care alaturi de cheratina si elastina asigura o piele ferma, perfect intinsa, creionand un aspect tanar. Imbatranirea este insa primul factor pe care dam vina atunci cand pielea noastra incepe sa-si piarda din elasticitate. Dar nu si singurul.
Expunerea la soare in mod excesiv sau neprotejat, contribuie si ea, alaturi de zaharul din dulciuri, la reducerea nivelului de colagen din organism. Nici schimbarile hormonale nu ezita sa modifice aspectul pielii, ducand astfel la o piele lipsita de elasticitate.
Lipsa colagenului duce la imbatranirea tegumentului, iar primele semne nu intarzie sa apara: riduri (de la cele fine la cele pronuntate), lasarea conturului fetei sau pierderea fermitatii. Toate contribuie la crearea aspectului de ,,piele imbatranita”.
Semnalul de alarma a fost tras, ridurile au fost deja numarate, iar obrajii au fost si ei ,,alintati” probabil cu mici ciupituri, in scopul descoperirii unui ten imbatranit din cauza productiei reduse de colagen.
Nu ne ramane decat sa ridicam capul, sa privim inainte si sa incercam sa compensam ceea ce pielea noastra a incetat sa mai produca intr-o cantitate favorabila, fiind incapabila sa ofere un aspect tanar si placut.
Exista asadar, din ce in ce mai multe produse cosmetice care promit refacerea nivelului de colagen din piele, odata cu o folosire frecventa, constanta si pe termen lung a acestora.
In acelasi timp, tratamentele injectabile promit si ele. Garanteaza un efect imediat, cu rezultate rapide, menite in principal sa acopere ridurile faciale, prin injectarea cu un ac foarte fin al proteinei lipsa, colagenul.
Este bine de stiut ca, in timp, organismul absoarbe colagenul injectat, fiind astfel necesara repetarea acestei proceduri periodic, la interval de 6 luni.
O alta posibilitate de stimulare a producerii de colagen o reprezinta tratamentul cu capsule bogate in aceeasi proteina.
Cea mai simpla metoda ramane insa alimentatia. Consumul de fructe de mare precum creveti sau homari, carnea de pui sau de miel dar si consumul regulat de fructe si legume bogate in vitamina C, ajuta la mentinerea elasticitatii, stimuland producerea de colagen.
Postat de: Bianca-Pletosu Luni, 19 Septembrie 2011
colagen, piele, ten, remedii, injectii cu colagen, tratament
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?