Si totusi, ceva ma supara de Craciun
Luminite, cadouri, culoare, magie, familie, prieteni, surprize, distractie, suntem mai buni, mai fericiti, mai darnici, mai cu zile libere, mai, mai. Cu atata veselie ne lasam purtati de val si nu mai remarcam ca:
In nicio alta perioada a anului, media nu abunda intr-atat de campanii sociale: cadouri pentru copiii institutionalizati, donatii de haine si alimente pentru familiile nevoiase, colinde prin camine de batrani. Foarte frumos, nimic de zis, numai ca acei copii, batrani, nefericitii aflati in impas, au fix aceleasi nevoi si in restul anului. Ei nu functioneaza pe baterii, nu este ca si cum le scoti bateria, apoi trei sute si ceva de zile nu le trebuie mancare, haine, educatie, o vorba buna si o mangaiere calda.
Masinuta impachetata in cutia de pantofi este o modalitate de a ne linisti constiinta, in realitate, lucrurile de impact, durabile si care efectiv sunt capabile sa produca o schimbare, se intampla in timp, cu multa truda si dedicare.
Nimeni nu mai lucreaza. Fereasca Sfantu` sa ai nevoie de vreun act urgent de la o institutie...de la primarie la agentii de plati, totul se rezuma la “din ianuarie”. Inclusiv in mediul privat, parte din proiecte sunt lasate pe la anul. Si bineinteles, cand vine mult-asteptatul ianuarie si revenim de pe Valea Prahovei si de la mese imbelsugate in Maramures, avem un chef nebun de a ne pune pe treaba si a rezolva toata lista de task-uri amanate.
Sa mai scriu doua-trei cuvinte si despre depresia post-vacanta? Sincer, trebuie sa ai un psihic tare ca dupa ce o intreaga luna decembrie ai fost in amortire, sa nu fugi mancand pamantul la infruntarea realitatii: munca, ore peste program, trafic aglomerat…
Family portrait. De sarbatori, filmele, reclamele si alte produse media ne bombardeaza cu idilica imagine a familiei extinse, reunite la masa. Toti sunt incantati, zambesc cu gura pana la urechi, intotdeauna exista un unchi/ o matusa carora le lipseste o doaga si ii amuza pe restul, iar daca exista neintelegeri, probleme, mai mult ca sigur toate au un happy end memorabil.
In viata reala: tinerii renunta de multe ori la compania parintilor pentru a petrece cu prietenii, familiile acelea mari din filme, nu sunt la fel de mari, cati dintre noi pastram legatura cu toate rudele? In plus, verii, matusile in carne si oase, nu sunt tot asa de comici precum ii infatiseaza tv-ul. Pun intrebari indiscrete, au reactii necontrolate care ne scot din sarite.
Cine si-ar dori sa petreaca alaturi de o tanti care sacaie cu remarcile sale: cum ai dat atat pe telefon, cum nu te pricepi la gatit, de ce sa nu casatoresti odata, cum sa faci copii la 40 de ani...
Postat de: Alexandra-Florentina-Matei Miercuri, 09 Decembrie 2015
spirit sarbatori, campanii sociale Craciun, familie, cadouri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa