Wizz aterizeaza pe sud si Taromul/ Air Europe pe nord.
Tenerife: preturi si ponturi pentru o vacanta reusita

Tenerife este una dintre cele 7 insule care alcatuiesc Canarele si totodata cea mai mare dintre ele, avand 50 km latime si 80 km lungime, aproape 1.000.000 locuitori si alte 2.000.000 turisti pe an.
Insulele Canare apartin Spaniei, insa se afla mai aproape de continentul African decat de Europa (300 km de Africa vs 1.000 km Europa).
Localizate in oceanul Atlantic, clima este una extrem de blanda, calduroasa. Nu degeaba, Tenerife este supranumita si insula primaverii vesnice.
Top 4 lucruri de care sa tii cont daca te gandesti la o vacanta in Tenerife
1. Insula se imparte in doua: zona de Sud (cea cu plajele populare cu nisip galben: Medano, Las Americas, Los Cristianos) si nordul insulei (Puerto de la Cruz, Santa Cruz, Anaga).
In sud, comercial si turistic sunt cuvintele de ordine, multi turisti britanici, english breakfast, agitatie, clubareala, mai mult soare.
In nord temperaturile mai scad cu cateva grade, data fiind si apropierea de zona muntoasa, plajele sunt cu nisip negru si rosu, fiind absolut minunate. Mancarea e mai traditionala si atmosfera in sine e una locala. In Puerto de la Cruz, port pescaresc in nord, ai efectiv impresia de viata pe insula, asa cum o vezi in filmele americane cu surf, voie buna si relaxare.

2. In functie de ce optezi, ai la dispozitie aeroportul Los Rodeos din nord (mai traditional, mai racoare cu 2-3 grade) sau Reina Sofia in sud.
In Tenerife temperaturile scad la zero grade rar si asta numai in zona vulcanului Teide. Poti vizita insula in orice luna a anului, desi in ianuarie nu vei gasi 30 de grade, la 20 si putin de grade, plus ceva curaj, te poti arunca sa faci o baie in ocean.
Pe timpul iernii biletele de avion scad pana la cca. 2.000-2.500 lei, evident, luate cu ceva timp inainte (dus-intors, doua persoane).
Pe timpul verii si cumparate mai "din scurt", urca la circa 3.500-4.000 lei (dus-intors, doua persoane).
Wizz are are curse directe de cca. 6:30 - 7:00 ore, cu plecari numai in anumite zile ale saptamanii sau incercati combinatii de zboruri cu escala.
Cele mai multe escale sunt in Madrid, exemplu Bucuresti Madrid cu Tarom si apoi Madrid Tenerife cu Air Europe.
Nu pierdeti din vedere aeroportul pe care aterizati. Daca ajungeti la 10:00 pm pe aeroportul din sud si hotelul e in nord, o sa fie cam peste mana in ciuda transportului extrem de bine pus la punct de pe insula.

3. Tenerife este o insula free tax, mancarea, bautura, cazarea nu vor fi la fel de scumpe precum in Palma de Mallorca sau chiar pe litoralul romanesc.
Exemplu: 8 euro si jumatate sunt 2 sezlonguri cu umbrela indiferent ca este weekend sau o zi lucratoare. In sud preturile sunt ceva mai maricele fata de nord.
Fiind o insula in ocean, pestele si fructele de mare sunt la ordinea zilei. 8 Euro o dorada proaspta, cca. 7-8 mix de fructe de mare cu salata si cartofi prajiti.

Incercati si cartofii copti cu mojo. Mojo este un sos al lor, fie verde, fie rosu, ce se serveste pe post de aperitiv.
Queso asado daca te va pasioneaza combinatia de sarat - dulce (branza afumata pusa la grill cu sos dulce), plus o multime de sosulete oferite ca aperitiv: de la ordinara maioneza cu usturoi, pana la un sos cu un anumit tip de branza, susan si miere. Este intr-adevar un deliciu.
4. Tenerife nu este nici Seychelle in varianta europeana si nici Ibitza 2!
Vei intalni vegetatie (aloe, cactusi), dar si suprafete intregi aride, cu pietre si nisip care te vor duce cu gandul mai degraba la desert decat la exotic. Tenerife nu este numai despre plaja.

Ai o varietate de activitati de facut acolo:
► plaja in zonele mai comerciale ale insulei, plaja in zona mai wild, asa cum este cazul plajei Las Teresitas aflata in rezervatia naturala Anaga;
► in luna iulie este sarbatoare: Virgen del Carmen Patroana Pescarilor, dar nu are nimic a face cu genul de sarbatori cu care suntem obisnuiti in Romania. E o sarbatoare cu traditie, dar cu muzica, dans si alcool din belsug;
► trasee, urcat pe munte si descoperit satucele de acolo in Anaga, rezervatia naturala din cel mai nordic punct al Tenerife;
► Loro Parque, o gradina zoologica unde poti petrece linistit 12/12 daca te tin picioarele, nu ai cum sa te plictisesti;
-► Siam Park un parc de distractie pentru tinere cupluri, familii cu copii, ideal pentru cei care iubesc adrenalina, dar si pentru cei mai "cuminti";
► Lago Martianez - piscina amenajata cu apa din ocean ori ai la dispozitie alte piscinate formate natural in ocean;

► pentru shopping capitala Santa Cruz e locatia perfecta. Branduri mari si mici la preturi scazute fata de Europa plus cel mai vechi cartier al insulei aflat in aproapiere si numai bun de luat la pas: San Cristobal de la Laguna;
► Gradina Botanica, parcul Taoro merita o vizita, timp sa fie;
► Vulcanul Teide, cel mai inalt din Europa si al treilea cel mai inalt din lume. Ultima data activ acum cca. 100 de ani. Drumul pana la vulcan este realmente un spectacol: vegetatie multa in partea de jos, flori, apoi trecerea la conifere, apoi efectiv un desert cu infrastructura. Dune de nisip pietrificat in diverse culori (negru, rosu), roci vulcanice pe care se vede lava de la ultima eruptie;

► pasionati de astrologie? Ati nimerit unde trebuie, multe wallpapere cu stele sunt din Tenerife. Le puteti vedea la Observatorul Astronomic sau in unele zone, cu ochiul liber, direct de pe plaja. Retineti ca in nord, desi nu prea ploua, aproape mereu sunt nori, deci pentru stele si alte corpuri ceresti e de dorit sa alegeti cazarea din sud;
► surf, windsurf, e zona propice pentru asta;
Cand si de ce sa optati pentru Tenerife?
Pentru ca puteti merge acolo in pantaloni scurti in timp ce in Romania zapada masoara 1 metru. Nu este nevoie de pasaport ori vize, doar suntem in Europa. Portofelul nu va ramane gol. Sentimentul acela de "singur pe-o insula in Atlantic" e magnific.

Photo by: Alexandra Florentina Matei
Postat de: Alexandra-Florentina-Matei Miercuri, 19 Septembrie 2018
Etichete pentru acest articol:
tenerife preturi, tenerife vreme, vacanta in tenerife iarna
S-ar putea sa va intereseze si:
Ath este un oras mic si prietenos, situat in inima Europei, in regiunea Valonia din [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
In urma cu cativa ani, am hotarat impreuna cu sotul, sora si cumnatul meu sa vizitam [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Situat in orasul polonez, Rzeszow, (despre care am mai scris aici) Castelul Familiei [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Suntem inca in perioada vacantei, a concediului, a relaxarii, asa ca o noua destinatie [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
Relatiile pe care le dezvoltam cu cei din jur isi lasa amprenta asupra propriului nostru mod de a [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Merg des cu metroul, cu transportul in comun in general. Pe langa aglomeratie, uneori mirosuri uff, [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Viata de cuplu este un subiect intens dezbatut si abordat din toate unghiurile, infidelitate, [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Luna trecuta am mers la un curs de dezvoltare personala de unde am plecat cu un zambet urias pe [..]
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
tendinte in online
recomandari
articole [cele mai...]
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa