Diferente intre ceasuri

Care este diferenta intre doua bancnonte de 500 de euro si doua teancuri de bancnote de 500 de euro?!? Matematicienii imi vor raspunde imediat: 99.000 euro, sociologii vor spune ca diferenta este de statut social, cei de la A.N.A.F. imi vor raspunde 16% impozit, iar politicienii vor spune ca diferenta este in buzunarul lor. Dar fiindca suntem la rubrica de “Ceasuri”, eu va spun ca diferenta este de 3 A adica Atitudine, Alegere si Aspiratie.

Dar fiindca va observ un pic cam nedumeriti, dati-mi voie sa incerc sa va lamuresc. Daca ai doua bancnote de 500 de euro iti poti achizitiona un ceas digital (de regula japonez), care sa includa functii de termometru, altimetru, busola si barometru cu care vei reusi sa-ti uimesti toti cunoscutii. Instrumentele digitale care indeplinesc aceste functii au fost miniaturizate, perfectionate si adaptate incat se pot incorpora unui ceas.

Dar ce se intampla daca esti fanatic dupa ceasurile mecanice si-ti doresti un ceas mecanic care sa aiba incluse functiile mai sus amintite?!? Aici intervine diferenta de care vorbeam la inceputul acestui material. Ceasuri mecanice cu altimetru s-au fabricat si cu decenii in urma, la fel si cu termometru, provocarea a aparut atunci cand s-a dorit includerea functiei “Meteo” pe un ceas mecanic. Elvetienii (cine altcineva), s-au pus pe treaba si-au implementat, intr-un ceas mecanic, doua capsule aneroide realizate dintr-un metal non-magnetic cu memorie. Iar altimetrul inclus nu face decat ca acuratetea prognozei meteo sa fie cat mai precisa si aproape de adevar, altimetrul isi regleaza singur parametrii de altitudine, insa posesorul ceasului are posibilitatea de ajustare manuala a altitudinii indicate, in cazul in care cunoaste acesti parametrii.

 

Bineinteles ca pretul exorbitant (pentru necunoscatori), vine si din faptul ca pentru realizarea unei asemenea capodopere orologere, se utilizeaza numai materiale si aliaje de ultima generatie, foarte usoare, fiabile si rezistente, dar rezultatul este unul aflat la granita SF cu realitatea. Un lucru este cert posesorul unui astfel de ceas va reusi sa atraga atentia, invidia si admiratia tuturor celor din jurul sau, plasandu-l cu cateva trepte ierarhice mai sus decat ceilalti.

Redactia FemeiaStie.ro va va informa constant si mai ales, permanent ori de cate ori stiinta si tehnologia isi vor da mana in realizarea unor astfel de piese orologere fascinante. Asa ca responsabilul acestei rubrici, va lanseaza invitatia ca din cand in cand sa mai treceti pe aici pe portalul nostru si sa descoperiti mai multe lucruri, care creeaza acele mici … diferente!

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2729 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Luni, 20 Aprilie 2015

Etichete pentru acest articol:

ceasuri, despre ceasuri


S-ar putea sa va intereseze si:

Hermes este zeul comertului, zborului si hotilor din mitologia greaca, Hermes este o [..]
citeste si comenteaza
Mi-am permis sa editez (din experienta proprie acumulata de-a lungul anilor) un mic [..]
citeste si comenteaza
Era imposibil ca la cei peste 1.000.000.000 de locuitori ai sai, poporul chinez, frate si [..]
citeste si comenteaza
De aproximativ un an sustin cu pasiune si frenezie rubrica “Ceasuri”, dar de abia [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Titlul acestui articol reprezinta o nedumerire pe care subsemnatul o avea in legatura cu acest [..]
citeste si comenteaza
In oceanul acesta imens pe care noi toti il numim blogosfera este tot mai dificil sa te faci vazut [..]
citeste si comenteaza
Ma intreb acum: oare cati dintre noi si-l mai amintesc pe „Fram, ursul polar”, oare cati dintre [..]
citeste si comenteaza
Pe Elena Toma o stiu inca de la inceputurile mele in ale bloggingului, iar blogul ei gastronomic [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate