Swiss Made, ceasuri de fabricatie elvetiana

Swiss-Made

Francezii au moda orologeriei, japonezii au precizia ceasurilor, americanii au marketingul si promovarea orologera, nemtii au robustetea din orologerie, insa elvetienii au totul, cum altfel s-ar putea explica faptul ca toata lumea isi doreste sa detina un ceas “Swiss Made” (Fabricatie Elvetiana)?!?

Dar ce trebuie sa stie sa faca si sa contina un ceas pentru a putea purta (in mod legal) inscriptia “Swiss Made”?!? Acest articol isi propune sa clarifice pe cat de mult posibil si clar pentru toata lumea care sunt standardele si conditiile ca un ceas sa poarte inscriptia “Swiss Made”, daca va reusi va asteptam sa ne-o spuneti dumneavoastra intr-un comentariu la sfarsitul articolului.

Spre deosebire de ceea ce multi dintre dumneavoastra ati fi tentati sa credeti, un ceas “Swiss Made” nu trebuie sa fie produs integral in Elvetia. Printr-o ordonanta a Consiliului Federal Elvetian (autoritatea executiva a Guvernului), din anul 1971, modificata in anul 1992, un ceas are voie sa poarte inscriptia “Swiss” sau, dupa caz,  “Swiss Made” numai daca include un mecanism elvetian si daca a fost finalizat si verificat de catre producator in Elvetia. In plus, acelasi ceas trebuie sa foloseasca in proportie de cel putin 50% componente de provenienta elvetiana, ca valoare nu ca numar, aceasta fara a pune la socoteala si costurile de asamblare, pentru ceasul respectiv. Fara niciun dubiu ca globalizarea, cucerirea imensei piete de desfacere asiatica, mana de lucru ieftina din unele tari asiatice au fost factori determinanti care au dus la externalizarea productiei multor producatori de elita din tara cantoanelor. Chiar daca multi dintre acesti colosi ai orologeriei nu recunosc oficial ca exista pe piata ceasuri “Swiss Made”...“Made In China”, este unanim stiut si recunoscut ca din cauza crizei mondiale unii producatori au mutat in Asia nu numai producerea de subansamble, dar si montajul si asamblarea finala a unor modele de succes, asa ca nu ar mai trebui sa mire pe nimeni ca asiaticii se pricep asa de bine sa “reproduca” un ceas elvetian de origine asiatica. Totusi, piata falsurilor nefiind tema acestui articol vom reveni la “Swiss Made“, este o situatie in care Elvetia se vede “condamnata” sa ridice standardele din moment ce emblema “Swiss Made” este motorul succesului la nivel mondial pentru orologeria elvetiana. In momentul de fata se incearca inasprirea legilor si a conditiilor in care un ceas sa poata avea privilegiul de a fi inscriptionat “Swiss Made”, iar falsificarea si comercializarea falsurilor sa nu mai fie o intreprindere asa facila cum este in momentul de fata. In incheierea articolului va vom reaminti care sunt conditiile actuale, pentru ca un ceas sa fie inscriptionat “Swiss Made”:

► sa contina un mecanism elvetian;

► sa fie finalizat si verificat de catre un producator elvetian;

► cel putin 50% (valoric) din componente sa fie de origine elvetiana;

► ceasurile “Swiss Quartz” cu mecanisme japoneze sa fie 100% asamblate si verificate in Elvetia.

Sunt conditii pe care toti cei care doresc sa isi sporeasca veniturile prin falsificarea unui ceas de calitate le poate respecta cu destul de multa usurinta. Tocmai de aceea inasprirea legii si conditiilor de acordare a statutului de “Swiss Made” pentru un ceas este obligatorie in cat mai scurt timp, pentru a mai diminua din avantul pietei de falsuri si contrafaceri care a gasit un adevarat Paradis in industria orologera elvetiana!

Nota obtinuta:
9.4 (13 voturi)
2552 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marţi, 29 Aprilie 2014

Etichete pentru acest articol:

ceasuri elvetiene, ceasuri elvetia, ceasuri fabricatie elvetiana


S-ar putea sa va intereseze si:

Compania Internationala de Ceasuri sau International Watch Company (asa cum au numit-o [..]
citeste si comenteaza
Avand peste 13 decenii de existenta si excelenta in tumultoasa lume a orologeriei, Movado [..]
citeste si comenteaza
Unul din brandurile orologere ce au facut istorie in tumultoasa lume a orologeriei este [..]
citeste si comenteaza
Cu o traditie de aproape un secol (97 de ani mai exact), compania elvetiana Rado este, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Incep acest articol, cu titlu de ziar de scandal, tocmai pentru a va atrage atentia de cat este de [..]
citeste si comenteaza
OHW One Hit Wonder este denumirea data trupelor si artistilor muzicali care de-a lungul carierei au [..]
citeste si comenteaza
Fiindca v-am povestit deja ca am fost la editia a 8-a FemeiaStie.ro si ma stiti ca-mi place sa iau [..]
citeste si comenteaza
Iata un scurt articol despre Turnul cu Ceas din…Bazna. Turnul cu Ceas din statiunea sibiana Bazna [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate