Minte-ma frumos! Cum sa promovam blogul?

Exact, prin titlul acestui scurt articol se doreste abordarea unei teme care-i preocupa pe toti bloggerii si administratorii de site-uri si anume traficul catre paginile lor online.

Fiindca un trafic intens inseamna un Google Rank mai mare, un Google Rank mai mare denota un interes general ridicat al comunitatilor online, iar un interes ridicat al comunitatilor online inseamna, fara doar si poate, bannere, linkuri, advertoriale si alte mijloace de publicitate online care se transforma (asa cum aspiram cu totii) in bani.

OK, acum sa revenim la titlu; exista mii de site-uri care-ti promit marea cu sarea, mii, zeci de mii, sute de mii, chiar milioane de vizitatori pe site-ul si blogul tau, absolut gratuit, facandu-te respectat in intreaga blogosfera si mediu online. Acum, cum va dati singuri seama, multa lume cade in aceasta capacana fiindca niciun site nu are cum sa ofere aceste vizite chiar asa, gratuit, fiindca exista niste costuri ce trebuie suportate de cineva.

 

Cum functioneaza, pe scurt, sistemul?

Haideti sa vedem cum functioneaza sistemul: bloggerul se inscrie pe siteul respectiv si primeste o prima de (sa zicem) 1.000 de vizite gratuite, dupa care totul se bazeaza pe “Internet surf” adica trebuie sa ai o fereastra sau o fila deschisa a site-ului respectiv in care sa ruleze unul cate unul site-urile inscrise aici. Asa ca de fapt “platesti” vizitele tale ruland online un program de “Internet surf” prin care ti se afiseaza o serie de siteuri. Partea distractiva este ca vei avea pe site doar vizualizari cu zecile de mii si nicidecum vizitatori unici,  acestia din urma vor fi aceiasi cititori pe care i-ai cucerit cu postarile tale de-a lungul timpului plus “celelalte accesari accidentale” trimise de maria sa Google la vreo cautare.

Sunt bloggeri care peste 2 milioane de accesari (vizualizari) pe blogul sau, dar niciun comentariu la cele cateva postari ale lor! Adica la ce bun sa ai un blog sau site daca nici macar un internaut nu ti-a scris ceva pe blog: “nashpa” “mishto” sau orice prin care sa-ti dai seama ce faci cu blogul respectiv.

Pentru a avea un blog de calitate, trebuie sa realizati o munca de promovare intensa, cu continut de calitate si sa preferati comunicarea cu cititorii blogului, in locul deschiderii ferestrelor pop-up din 5 in 5 secunde.

Acum, in incheierea acestui scurt articol, am sa-mi permit sa va las pe dumneavoastra sa decideti cine este mai castigat din promovarea online: o persoana cu doua milioane de vizualizari si fara niciun comentariu pe blog si adept al sloganului “Minte-ma frumos!”, sau o persoana ce are un blog de calitate, cu cateva mii de vizualizari si multi vizitatori unici si la fel de multe comentarii in mai multe limbi ale mapamondului?!? Oricare ar fi raspunsul pe care il veti da, ganditi-va bine ce strategie veti aborda in promovarea, administrarea si intretinerea blogului si/sau siteului dumneavoastra!

Nota obtinuta:
10 (32 voturi)
3273 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marți, 28 Februarie 2012

Etichete pentru acest articol:

promovarea blogului, indexare naturala in google, motoare de cautare, trafic real


S-ar putea sa va intereseze si:

Retelele sociale - o placere Tot mai multi tineri din zilele noastre sunt acaparati cu [..]
citeste si comenteaza
Sa fie un loc unde sinceritatea este obligatorie, deorece ei au inteles ca minciuna se [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea are blog si isi exprima gandurile, pasiunile, sentimentele sau hobby-urile, [..]
citeste si comenteaza
“Copilaria este suvoiul de apa care izvoraste limpede si curat din adancurile finite si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pasiunea comuna pentru turism mi-a oferit privilegiul sa o cunosc pe Monica Anghelovici, undeva [..]
citeste si comenteaza
Articolul care urmeaza se doreste a fi o lamurire a unor lucruri care au incurcat multa lume si [..]
citeste si comenteaza
Nu mi-as ierta deloc, De n-as gasi un pic deloc Si pentru muzica rock! [..]
citeste si comenteaza
Unul din numele de referinta din istoria mondiala a orologeriei este fara niciun dubiu si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate