Trucuri utile in bucatarie

De cate ori nu v-ati confruntat cu o mancare prea sarata, miros intens de prajeala in bucatarie sau oale murdare greu de curatat. Ei bine, aflati ca exista metode de a infrange toate aceste probleme fara prea multa bataie de cap.

Pentru a salva o mancare prea sarata adaugati sferturi de cartof crud si mai lasati sa fiarba 10-15 minute. Cartoful crud va absorbi din sare.

Fructele crude se invelesc intr-un ziar si se pun intr-un loc intunecat si racoros. Un sifonier este ideal. In cateva zile-o saptamana se vor coace.

Evitati oalele murdare de lapte prins prin punerea unei linguri in lapte in timp ce acesta fierbe. Dar lasati focul la minim! Iar daca vreti sa pastrati laptele mai mult timp la frigider adaugati o jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu in timpul fierberii.

Lamele robotului de bucatarie se pastreaza mai bine si mai mult daca din cand in cand rasnim in ele putina sare.

Ca sa nu mai plangem de la ceapa (toate uram aceasta parte cand facem de mancare) o taiem in jumatate si o lasam in apa cateva minute. Sau daca lacrimati doar putin nu stati cu ochii si nasul deasupra cepei cand o taiati. Putin mai in spate, dar nu este necesar sa faceti podul :D.

Nu pastrati ceapa si cartofii in acelasi loc. Cartofii se vor strica mai repede.

Multora ni sa intamplat sa nu putem scoate un lucru din congelator deoarece punga s-a lipit de fundul sau peretii congelatorului. Ei bine, puteti evita acest lucru daca presarati sare peste pungi.

Ca sa scapati de oribilul miros de prajeala din casa, caramelizati putin zahar intr-o tigaie si adaugati putin suc de lamaie. Aroma degajata de zaharul ars va diminua mirosul de prajeala.

 

Trucuri pentru oalele murdare.

Cele de aluminiu se spala dupa ce s-au fiert in ele coji de mar. Vor ramane curate si lucioase. Oalele clasice se spala mai usor dupa ce fierbem in ele un amestec de otet si sare.

Pentru a evita revarsarea supei sau a apei dintr-o oala, ungem marginile cu ulei.

Mirosul pe care unele frigidere il capata din cauza alimentelor poate fi evitat cu jumatati de lamaie tinute in el. Acolo, intr-un colt, este ideal. Nici nu ocupa prea mult loc.

Sper ca aceste sfaturi v-au fost de ajutor, iar daca mai stiti si altele va rog sa ni le impartasiti.

 

Un articol de: Ioana Neculaie

Nota obtinuta:
10 (6 voturi)
4653 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 08 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

trucuri, bucatarie, sfaturi, mancare sarata, oale murdare, legume


S-ar putea sa va intereseze si:

Un dozator de apa poate fi considerat cel mai bun "prieten" al omului [..]
citeste si comenteaza
Sa gasesti si mai ales sa mentii echilibrul intre profesie, familie si prieteni poate fi [..]
citeste si comenteaza
Toamna se numara bobocii!E plin de targuri in toata tara si de festivaluri ale toamnei: [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca stim ca nu ai timp sa iei micul dejun acasa si e greu sa tii pasul cu timpul in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

"Time is money" este o vorba britanica atat de intalnita. Este atat de intalnita, incat [..]
citeste si comenteaza
Secolul XXI. Finele secolului XXI, care se anunta tot mai involburat spiritual, mental, cataclisme [..]
citeste si comenteaza
Lacul inconjurat de muntii (amintiti) ce sunt de jur-imprejurul lui, daca tot timpul ar putea lejer [..]
citeste si comenteaza
Odata cu evolutia tehnologiei, am devenit din ce in ce mai dependenti de gadgeturile noastre. Atat [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate