Cafeaua de toate zilele
De luni pana duminica bem cafea, nicio zi fara ea. E buna la gust, miroase bine si te energizeaza. Inca de dimineata ne trezim cu gandul la ea. Dar fiecare are modul ei de a-si prepara si servi cafeaua.
► La ibric – cel mai intalnit mod: le pui acolo pe toate – zahar, cafea si apa si astepti sa dea in clocot.
► Direct in ceasca – pui zahar si cafea in ceasca si torni apa in clocot peste, mesteci putin si astepti sa se linisteasca.
Cele doua moduri de mai sus, s-ar putea sa nu fie pe placul tau, pentru ca la ambele ramane acel zat in fundul cestii. Asa ca s-ar putea sa optezi pentru urmatoarele moduri de a-ti bea cafeaua:
► La filtru – Faci si mai multa cafea, care se va pastra calda mai mult timp si scapi de acel zat enervant pentru unele dintre noi.
► La automat – Exista in diverse magazine sau poate chiar la tine la serviciu un automat de bauturi calde, care are printre altele si cafea.
Cafeaua o poti bea simpla sau o poti accesoriza. Depinde cum iti place sa o servesti.
-
lapte condensat – daca vrei o cafea mai slaba
-
coffeta – pentru o cafea mai aromata
-
frisca – exista spray pentru frisca gata preparata sau daca tocmai ai facut o prajitura si ti-a ramas frisca de la ornarea ei, o poti folosi pentru a-ti infrumuseta cafeaua.
-
biscuiti sau ciocolata – pentru putina savoare poti lua un biscuite sau 2-3 cubulete de ciocolata.
-
lamaie - daca vrei o cafea tare, poti picura putin suc de la o lamaie in cescuta ta si garantat, te va revigora.
Pe langa ceea ce am mentionat mai sus, tu poti folosi si altceva, iti poti prepara chiar si cocktail-uri din cafea si putin alcool, asta pentru momentele de rasfat din week-end. Exista diverse retete in care protagonista este cafeaua, trebuie doar sa incerci si sa vezi cum iti place cel mai mult. O poti bea in ceasca sau in cana, singura, cu prietenii sau cu colegii de serviciu, acasa sau in oras. Oricum ar fi, stii ca e una dintre prietenele tale cele mai bune, ca este nelipsita in fiecare zi.
Ce ne-am face fara cafea? Nici nu vreau sa-mi imaginez. Intre timp, ma duc sa-mi termin cafeaua inceputa mai devreme putin.
Postat de: Roxana-Radu Miercuri, 22 Septembrie 2010
cafea, ibric, filtru, lapte condensat, Coffeta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor
- Cum sa alegi cel mai bun parfum cu feromoni? 3 recomandari
- De ce sa alegi transferul privat pentru calatoriile catre aeroport?
- Cum sa incorporezi laptele si lactatele in rutina ta de fitness
- Cum ajuta Bonengem in ameliorarea durerilor musculare si articulare