10 mituri si avantaje ale lentilelor de contact in cazul femeilor

Care sunt beneficiile lentilelor de contact comparativ cu ochelarii de vedere?
In cazul femeilor, selectarea gamei si a modelului potrivit de lentile de contact se poate dovedi o procedura extrem de stresanta. Stilul de viata, natura activitatilor cotidiene, capacitatea ochiului de acomodare cu noua pereche de lentile de contact pot deveni factori marcanti care sa isi puna, cu prisosinta, amprenta, asupra deciziei finale.
Sa nu mai vorbim de urmatorul aspect, demn de retinut pentru o purtatoare de lentile de contact! Orice reprezentanta a sexului frumos isi doreste sa arate va mai bine cu noua achizitie, astfel incat aspectul estetic al fetei si implicit al ochilor sa nu sufere modificari substantiale pricinuite de purtarea lentilelor de contact sau a ochelarilor de vedere.
Cu alte cuvinte, luam in considerare ca ne aflam in fata faptului implinit, si anume acela de a pune o femeie de afacere, de exemplu, sa aleaga intre ochelari de vedere si lentile de contact, factorul care va prevala, cu siguranta, este cel care tine de ratiunile estetice in ceea ce priveste maniera potrivita de asigurare a unei corectie optica eficienta.
Revenind la miturile sau avantajele lentilelor de contact, mediul online, cat si literatura de specialitate, in egala masura, abunda de articole pe aceasta tema. Tocmai de aceea ne-am propus sa facem o selectie a celor 10 mituri si avantaje care prezinta o relevanta deosebita pentru reprezentantele sexului frumos. Iata care sunt, asadar, acestea!
Lentilele de contact sunt incomode si prejudiciaza estetica fetei
Din contra, lentilele de contact moderne sunt considerate drept accesorii cu un grad inalt de comoditate. Unele marci, cum ar fi, de exemplu, Acuvue 1-Day Oasys sau Acuvue 1-Day True Eye aproape ca nici nu se simt. Studiile realizate de catre experti au relevant un simgur lucru care demonteaza acest mit: ele se comporta la fel ca in cazul absentei lentilelor de la ochi.
In plus, nu prejudiciaza deloc estetica, putandu-se opta pentru un model corespunzator conturului anatomic al ochiului si care sa se plieze pe acesta.
Nu puteti purta lentile de contact daca suferiti de astigmatism
Si oare, dragi femei, ochelarii de vedere sa fie doar singura alternative de corectie a acestei afectiuni atat de suparatoare? In niciun caz! Asa ca hai sa demontam impreuna acest mit care treneaza asupra alegerii noilor categorii de lentile de contact.
Persoanele care sufera de astigmatism se pot bucura acum de lentile de contact, datorita noilor tehnologii, cum ar fi ACCELARATED STABILISATION DESIGN, care ajuta la alinierea lentilelor la fiecare clipire.Asa ca, de acum incolo nu ar trebui sa mai ai motive de ingrijorare! Dacă suferiti de astigmatism si doriti sa purtati lentile zilnice de unică utilizare, incercati 1-DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM.
Pentru lentile de contact cu utilizare prelungita, puteti incerca varianta Acuvue Oasys for Astigmatism.
Lentilele de contact cauzeaza infectii multiple ale ochilor
Dar oare, la randul lor, clasicii ochelari de vedere nu pot provoca infectii ale ochilor, mai ales daca aveti ochii sensibili? Cu siguranta da! In plus, trebuie sa retineti, dragi femei, ca tehnulogiile au evoluat, iar materialele din care lentilele sunt fabricate sunt mai noi, cu un grad ridicat de umiditate si cu o mare putere de transfer al oxigenului la nivelul corneei.
In plus, un singur lucru ar mai trebui sa retineti, si anume ca lentilele de contact sunt supuse unor reguli stricte de ingrijire si pastrare adecvata. Odata ce procedura de curatare si ingrijire este respectata, riscul de a suferi infectii ale ochilor este redus la minim.
Asadar, este recomandat sa va spalati cat mai bine pe maini inainte de aplicarea sau indepartarea lentilelor si sa urmati intocmai instructiunile de intretinere oferite de catre producator sau de catre specialistul in ingrijirea ochilor.
Lentilele de contact se pot pierde in spatele ochilor
Si acest mit poate fi combatut cu usurinta in sensul ca, din punct de vedere fizic este imposibil să pierdeți lentilele de contact „în spatele” ochilor. Membrana care acoperă ochiul se unește cu interiorul pleoapei, astfel încât să nu ajungă nimic în spatele ochiului, inclusiv lentilele de contact.
Lentilele de contact pot ramane lipite de ochi
Fals!Lentilele de contact nu pot ramane lipite de ochi si se indeparteaza cu usurinta, folosind metoda recomandata de specialistul în ingrijirea ochilor.
Lentilele de contact pot iesi din ochi
Riscul acesta este aproape inexistent in conditiile in care sunt respectate cateva reguli simple de catre utilizator.Lentilele de contact adaptate in mod corespunzator ar trebui sa ramana la locul lor. In cazul in care lentilele se deplaseaza, acestea vor ramane în ochi. Prin clipire de cateva ori, ar trebui sa revina in pozitia initiala. In caz contrar, spalati-va pe maini si masati usor pleoapa sau mutati lentila cu degetul.
Lentilele de contact sunt dificil de ingrjit
Nici vorba! Din cele 1440 de minute pe care le aveti intr-o zi intreaga, mai putin de 30 sunt necesare si se cuvin a fi alocate intretinerii si ingrijirii lentilelor, pentru a le scoate, curata si apoi depozita in recipiente speciale de stocare. In plus, daca vreti sa scapati de aceasta “corvoada zilnica”, nu aveti decat sa alegi lentilele de contact de unica folosinta, care nu necesita o anumita procredura de ingrijire. Ele se arunca la finalul zilei, imediat ce au fost indepartate de la ochi.
Copiii si adolescentii nu pot purta lentile de contact
Studiile au demonstrat ca 4 din 5 persoane cu varsta de 8-10 ani pot asimila usor si respecta cu strictete instructiunile de intretinere. Depinde aici de gradul de asumare al responsabilitatii, caci sunt mii de copii si adolescenti in intreaga lume care intrebuinteaza lentile de contact.
In urma unui studio clinic, 80% dintre parinti au fost de acord ca lentilele de contact au imbunatatit în mod semnificativ calitatea vietii si increderea copiilor lor. Acestia isi pot imbunatati perceptia asupra aspectului fizic si stima de sine. Pentru copii si adolescent exista lentilele de contact de unica folosinta si lentilele de contact la 2 saptamani, care ii pot ajuta sa dobandeasca deprinderile necesare in privinta ingrijirii accesoriilor.
Lentilele de contact pot favoriza agravarea miopiei
Un lucru este cert! In urma unui studiu efectuat pe copii cu varste cuprinse intre 8 și 11 ani, s-a demonstrat ca cei care poarta lentile de contact nu sufera o crestere a gradului de miopie fata de cei care poarta ochelari. In plus, la varsta copilariei si adolescentei, miopia are tendinta de a evolua intr-un ritm alert daca nu este corectata inca din stadiile incipiente.
Aveti nevoie de ochelari doar in timpul condusului
Dar in acest context, purtand lentile de contact, veti castiga timp pretios la condus, dar si restul timpului ce desfasurati alte activitati. Lentilele ofera permanent o vedere clara, bine definita. Si, spre deosebire de ochelari, acestea nu se vor murdari, nu se vor aburi, nu vor cadea, nu se vor sparge si nu va vor limita vederea periferica. Deci, totul in beneficiul utilizatorilor!
Acum mai aveti nevoie si de alte argumente pentru a va convinge de utilitatea, beneficiile si avantajele lentilelor de contact si pentru a demonta cateva dintre miturile demult apuse?
Photo by: pixabay.com
Postat de: A-Editor Miercuri, 29 Mai 2019
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa