Noi si ...barbatii
"Barbatii iubesc femeile pentru ca femeile sunt cele mai frumoase lucruri de pe pamantul creat de Dumnezeu. Femeile iubesc barbatii pentru ca ciocolata nu poate tunde iarba din fata casei." Guy Browning
Cand vine vorba despre barbati parca ai spune, dandu-ti ochii peste cap, "toti sunt la fel!" si nu mare ar fi mirarea cand descoperi ca da, ei sunt la fel si noi diferite de ei! Sport, jocuri pe calculator, desene animate sau un dans imitand un motan de prin mahala, de unul singur prin casa in timp ce tu esti la coafor, foldere cu femei apetisante in calculator, cele mai noi aparitii IT si in loc sa repare becul ars din bucatarie mestereste ore in sir la cutia aceea de sub birou - marele lui prieten, PC-ul. Si lista cu obiceiurile partenerului nostru poate continua mult de aici inainte.
Ce se intampla diferit cu ei?
Nimic, daca vorbim despre dragostea dintre o femeie si un barbat luand in considerare substantele si circuitele neuronale care functioneaza in anumite arii ale creierului. La acest nivel vorbim despre o activitate a unor substante in creier: dopamina, oxitocina, testosteonul, estrogenul, norepinefrina care sunt responsabile cu indragostirea in ambele tabere. Un studiu a investigat schimbarile hormonale in cazul persoanelor suferinde de tulburare obsesiv - compulsiva si persoanelor indragostite, rezultatul fiind o foarte mare asemanare: nivelul serotoninei fiind cu 40% mai putin la tulburarile obsesiv compulsive si la cei indragostiti decat la cei care nu se afla in niciuna dintre cele doua categorii.
Ei bine, dupa ce creierul a realizat cu succes reteta pentru a te indragosti si a combinat cu gust si maiestrie substantele, urmeaza adevarata provocare.
O radiografie a creierului unui barbat indragostit nebuneste arata locul pe care il ocupa dragostea la barbati si se poate observa ca exista activitate mai intensa in zona asociata stimulilor viziuali si cea aflata in legatura directa cu erectia. Asadar, barbatii sunt mai vizuali, ei fiind interesati de aspectul fizic al femeii ca indicator al sanatatii acesteia si al potentialului de a da nastere viitorilor copii. Cu cat o femeie are un corp mai frumos si mai atragator cu atat este mai fertila si mai sanatoasa. Indicii ale capacitatii de reproducere includ o piele fina, parul puternic si sanatos si un nivel energetic ridicat la acestea se adauga si, poate cel mai important aspect care ii inebuneste pe barbati, raportul de 70% dintre talie si solduri aspect ce semnaleaza o fertilitate sporita a femeii. La polul opus, femeile evalueaza gradul de atractivitate a unui barbat punand in functiune zonele din creier asociate cu memoria si amintirile. Acest lucru este de folos pentru a putea face comparatii intre cel intalnit acum si altii, intalniti mai de mult, care au impresionat-o prin puterea lor, prin onestitatea si caliatile lor, evaluand astfel potentialul barbatului de a deveni partener.
In timp ce femeile sunt interesate sa primeasca de la un barbat dragoste, loialitate, bunatate, angajament, educatie si inteligenta, aceste criterii avand la baza disponibilitatea si angajamentul barbatului de a imparti resursele cu femeia, barbatul alearga dupa partu lucruri fundamentale: sex, servicii de baza, sa fie iubiti si considerati cei mai buni si…sa aiba momente de singuratate in care sa nu fie deranjati. Asadar, echilibrul se realizazeaza atunci cand schimbul dintre parteneri este efectuat cu succes. Barbatul doreste servicii, iar femeia resurse. Femeia primeste resurse daca ii ofera barbatului servicii si invers, barbatul are parte de serivicii daca ii ofera resurse acesteia. De asemenea, intr-o relatie pe termen lung barbatii sunt interesati de urmatoarele aspecte pe care o femeie trebuie sa le indeplineasca: personalitate, atractivitate, minte, umor, corp bun.
In final, un alt aspect important in gasirea unui partener se refera la ratingul de cuplare. Acesta este o forma de evaluare a dorintei pe care fiecare dintre noi o inspira oricand celorlalti pe piata cuplarilor. Este o nota, de la 0 la 10, pe care o acordam celui care ne intereseaza si cu cat nota este mai mare cu atat el este mai de dorit asa cum si cu cat este mai aproape de scorul nostru cu atat compatibilitatea intre parteneri este mai mare. Aspectele care sunt cuprinse in aceasta evaluare se refera la aspectul fizic care trebuie sa fie cat mai ingrijit si sa arate cat mai sanatos, cat de sociabile suntem si cat de disponibile suntem sa initiem sau sa acceptam interactiunea cu ceilalti, empatia, interesul fata de nevoile celorlalti si capacitatea de a asculta, creativitate si umor si desigur disponibilitatea, deschiderea si interesul fata de sexualitate. Asadar, cu cat aceste criterii au un grad mai mare de satisfacere cu atat sansa noastra de a fi gasite de partenerul potrivit este mai mare. Sigur ca nu trebuie sa ne lasam gasite, ci a pleca in cautarea lui sporeste sansele de a al gasi pe cel dorit. Un stiudiu arata ca din 100 de persoane aflate la o petrecere veti gasi pe cineva care raspunde asteptarilor voastre, daca analizati cu atentie primele 9 persoane cu care v-ati intalnit.
Prin urmare, daca nu ai deja un partener, evalueaza-ti ratingul de cuplare; vezi unde mai ai de imbunatatit si care sunt punctele tale forte, ai grija sa arati bine,sa ai pielea, parul si corpul ingrijite, sa zambesti si sa fii sociabila si iesi imediat la agatat. La fel de important este sa stii foarte clar ce iti doresti de la un partener si sa poti oferi in schimb ceea ce doreste el de la tine.
Mult succes!
Un articol de: Delia Mina
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 02 Iunie 2012
ce vor barbatii, rating de cuplare, relatii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?