Fericire sau stabilitate?

Majoritatea oamenilor asociaza ideea de fericire cu cea de stabilitate si, implicit, casatorie. Dar suntem oare cu adevarat fericiti daca ne legam de cineva doar pentru a nu ramane singuri?

 

Nu toata lumea are norocul sau rabdarea de a gasi persoana potrivita. Ne aruncam in relatii care ne dau iluzia de fericire, iar de multe ori ne conformam, chiar si atunci cand lucrurile nu mai merg. Ramanem in relatie si refuzam sa ne punem intrebarea: Oare sunt cu adevarat fericit/a langa aceasta persoana? Daca am face-o, s-ar putea ca raspunsul sa nu ne fie pe plac.

Desigur, inceputul este intotdeauna frumos. Totul merge bine, senzatia de noutate ne fascineaza, avem impresia ca ne-am gasit perechea. Dupa o vreme, insa, descoperim ca poate nu avem nimic in comun, ca poate ne dorim ca lucrurile sa fie altfel, ca persoana cu care suntem sa fie altfel. Incercam s-o schimbam, sa ne schimbam, si deseori ne convingem ca asta inseamna sa fim fericiti.

 

25-30 de ani – perioada critica

In jurul nostru incep sa se formeze cupluri stabile, parintii ne intreaba daca nu ar fi cazul sa ne casatorim si sa facem copii ca "deja avem o varsta", iar societatea ne implementeaza ideea ca fericirea se obtine prin intemeierea unei familii. Este adevarat ca familia are darul de a implini sufleteste omul, insa inainte de toate, trebuie sa ne gandim bine pe cine alegem pentru a face asta. Doar pentru ca persoana de langa noi ne ofera stabilitate, nu inseamna ca este cea potrivita. Trebuie luate in considerare mai multe aspecte: cum relationam, cum ne simtim unul langa celalalt, ce gasim la el/ea deosebit de tot ce-am intalnit, cum functionam ca un cuplu, si mai ales, cat de compatibili suntem.

 

Alegerile gresite sunt cauzate de teama de singuratate

Singuratatea ne sperie cel mai adesea din cauza faptului ca nu avem pe cine sa ne bazam cand dam de greu. Totodata, avem nevoie sa vorbim, sa impartim nimicurile zilnice, sa ne simtim importanti pentru cineva. "Omul este prin natura sa o fiinta sociabila." spunea Aristotel. Cauta neincetat societatea celorlalti. Avem nevoie de confirmarea ca suntem speciali, ca cineva ne este alaturi neconditionat si ca suntem "in rand cu lumea". Societatea tinde sa marginalizeze persoanele singure dupa o anumita varsta, iar teama de a fi judecati de cei din jurul nostru ne sperie.

Exista nenumarate motive pentru care ne este frica de singuratate, insa asta nu trebuie sa ne determine sa facem alegeri gresite.

Vom intalni poate destule persoane gresite pana cand ne vom gasi perechea, insa atunci cand o vom gasi, vom stii ca suntem cu adevarat fericiti.

Un articol de: Simona-Gabriela Dragomir

Nota obtinuta:
10 (6 voturi)
3402 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 11 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

relatie, dragoste, cuplu, fericire


S-ar putea sa va intereseze si:

Atunci cand vine vorba despre relatii, uneori, avem tendinta de a spune mai mult decat [..]
citeste si comenteaza
Manipularea. O arta subtila? Minciuna? Care este granita intre a manipula pentru un scop [..]
citeste si comenteaza
Primul lucru pe care il observam la o femeie, pe langa aspectul intreg, ochi sau par [..]
citeste si comenteaza
Daca o raza de soare traverseaza o prisma din sticla, aceasta raza se divide in culorile [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Bună seara, iubito de Lucian Avramescu- Bună seara, iubito, te aştept ca din cer Să-mi aduci [..]
citeste si comenteaza
In sens restrans prin copil timid intelegem un copil la care timiditatea este o stare de spirit [..]
citeste si comenteaza
Se spune ca viata este o insiruire de intrebari fara raspunsuri. Asa sa fie oare? Daca am sti toate [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate