"Esecul poate fi evitat?" - teste psihologice (III)

Adesea, oamenii uita ca una din componentele importante ale dragostei este vointa de a iubi. Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri. Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului. (William Shakespeare)

Acest chestionar are ca tema - esecul, vrand sa ajunga la acea concluzie ce-si gaseste expresia de raspuns din insasi intrebarea pusa

- "esecul poate fi evitat?" urmand pozitivismul interogatiilor insa. Isi propune o concluzie investigand opiniile si motivatiile dumneavoastra legate de aspectele ce au cauzat esecul. Mai investigheaza interesul si modalitatea de intelegere a faptului cum survine esecul, ce apare in primul rand din perspectiva cum privesti problema respectiva, luand numai un exemplu asa dupa cum ar fi iubirea.


 Varsta:     Sexul:      Profesia:  { primele indicii de trasare a statisticilor rezultatului, la baza fiind bineinteles o teorie dupa cum s-ar presupune (daca s-ar voi...); insa, asa cum am zis mai sus intrebarea sugereaza ea insasi - a se urmari: pozitivismul din interogatie; - a se raspunde sincer (pentru tine insati), caci nu investigheaza nimeni in afara de tine! :) }


1- Pana la aceasta situatie in care va aflati, credeti ca v-ati realizat?

2- In general sunteti o persoana dornica de realizari?

3-Cum procedati in general: Alegeti o cale prin care s-ar spune ca "scopul se urmareste a se indeplini el de la sine"?  -Ori credeti ca ar trebui urmarit mereu obiectivul pe care-l aveti si ca ar fi la mijloc nevoie de o arta pe care s-o perfectati in timp ce urmariti scopul?

4- De obicei, dupa ce ati luat o hotarare si v-ati propus un obiectiv de realizat, ezitati [mult - putin?] pana la primele operatii de indeplinit pentru lungul drum pe care l-ar presupune realizarea [inainte de hotarare se ezita, dar atunci poate ca nu este vorba de aceasta, ci doar de evaluare a optiunilor, de punere in balanta a prioritatilor, ezitarea survenind dupa luarea hotararii, ea poate ingreuna procesul! Bine, pot aparea pe parcurs tot felul de motive negative care sa poata contrabalansa prioritatea sau scopul de urmat, insa nu are cum sa se intample mereu acest lucru!]

5-Dupa modul de indeplinire si de satisfacere totodata a scopurilor propuse care vi s-ar parea mai atractive, sau care vi se intampla sa vi le propuneti mai des, pe acelea cu obiectiv de indeplinit:

-imediat!
-sau pe acelea cu obiectiv indepartat [chiar si oricat ar fi de indepartat, necontand acest lucru, valorand binenteles scopul si implinirea pe care ti-o va aduce!? (teoriile incep si ele, de altfel... :) )]


6-Ce credeti ca este esecul in fond? [dupa ce ai luat o hotarare cel mai bine poti defini esecul.]

7- Considerati ca in viata dvs. ati avut multe esecuri? enuntati si categorisiti prin punctele dvs. de vedere ce genuri esecuri si cate ati avut?

8- Considerati ca marea majoritate a esecurilor pe care le-ati avut au fost cauzate in primul rand de ceilalti? [...]

9- Daca v-ati autocaracteriza din doau cuvinte raspunzandu-va la intrebarea: stiti intotdeauna ce vreti? [de la dvs. in primul rand, ca odata ce  oferta dvs. este cu mult depasita de catre cerintele indreptate catre altul, deja s-ar zice ca esecul este garantat?!...] Sunteti constient/a ca trebuie pus in discutie un plan cu operatii, activitati, actiuni, operatii, dearece asta presupune de fapt indeplinirea unui anumit obiectiv?

10- Puteti ierta usor atunci cand cineva va greseste? [Pe cand totusi cerintele au fost cam mari? sau au fost rezonabile?!]

11-Cum va manifestati dupa un esec si mai ales cum reactionati ca sa inlaturati acea tensiune? Sublimarea ce va sugereaza?

12-Desigur ca orice om are succese in viata sa, ati simtit atunci o schimbare in atitudinea celorlalti fata de dumnevoastra? Explicati ce anume s-a schimbat? V-ati schimbat si dvs insiva cred, in ce fel?

13-Ce anume v-a marcat mai mult esecurile sau  succesele? Si "de ce?", adica va rog motivati-va! [Se poate spune spre exemplu ca un esec te impinge si te motiveaza mai mult pentru realizarea unui scop mai mare si mai precis?]

14- Luand ca exemplu un scop al dvs. si aveti pentru el de indeplinit un set de activitati, ceea ce ar corespunde cu alte obiective mai mici departajate astfel incat sa va fie si mici/mari motive in timpul in  care cautati sa indepliniti scopul/obiectivul major. Stiti insa ca pentru acestea trebuie sa intampinati obstacole (situatii vitrege scopului), ce faceti in acest caz? Alegeti un raspuns care vi se potriveste din urmatoarele:

a- depun toate eforturile necesare pentru inlaturarea tuturor obstacolelor ce-mi ies pe parcurs in cale! ;
b- eu incerc sa infrunt obstacolele, dar daca nu-mi iese o las balta!;
c- pe cat posibil incerc sa  ocolesc obstacolele pentru a nu avea de a face cu astfel de "chestii" de-a lungul aducerilor la indeplinire a activitatilor incluse in scop.

15- Intotdeauna aveti un ritm dupa care lucrati si va aduceti la indeplinirea activitatile si actiunile presupuse? Definiti si constientizati modul de lucru si daca este cu adevarat legat de planul de indeplinire a scopului de realizat.

16- Cand va simtiti mai bine, atunci cand va distrati si cand sunteti intr-un cerc de prieteni sau atunci cand sunteti ocupat cu vreo treaba?

17-Esecuri in dragoste ati avut banuiesc, asa dupa cum avem toti, dar din cauza cui s-a intamplat? [prin prisma anterioarelor intrebari n-as dori sa repetati iar ceea ce va spuneti mereu...]

18-Ce considerati ca este iubirea: -mai mult un sentiment; sau mai mult o activitate bazata pe vointa? Daca inlaturati din start "vointa", aceasta de ce vi se intampla instantaneu, oare ea nu se poate baza pe sentiment, dar si pe gandire, dar sa fie mai mult decat acestea?

19- Ce alta intrebare v-ati adauga dvs. insiva prin perspectiva celorlalte si se pare ca n-am reusit s-o adresez? [Ce alta intrebare v-ati aderesa dvs. in completare?]

20- Imperios necesar dupa acestea ar fi sa intrebam iar ca o concluzie, deci: "esecul poate fi evitat?"

Chestionarul este o metoda de investigare psiho-sociala ce-si propune sa investigheze variabilele comportamentelor sociale si individuale, ale atitudinilor, a cunostintelor capabile sa determine comportamente. Se elaboreaza apoi o strategie de aplicare cat si a sistematizarii rezultatelor; si desigur ca are la baza o teorie, care in urma rezultatelor se completeaza. Acest chestionar - fiind primul aplicat vreodata - este si ca o practica a teoriei de mai sus aflate) a fost aplicat pe un esantion de 22 de persoane dintre cele mai diferite domenii de activitate (2 ofiteri de infanterie, 2 asistente medicale; 9 studenti din grupe diferite si 9 muncitori pe santier) raspunsurile lor fiind atat de diferite si impresionante totodata, poate constitui un nou articol (daca ar parea interesant) in continuarea acestuia.

A nu se considera vreun sulplus in iubire,
De nu poti scadea cand altuia dai de la tine,
Si-a spulbera ca dai  doar de ai descazator,
Pe-a peticelor margini te vei trezi adunator!

De vrei cand sa inmultesti a ta investire
Sa vrei sa culegi si roade la a ta iubire,
S-ar putea ca n-ai inmultit cat trebuia,
Ca de-adunare soarta viata sa ti-o vrea...

Legat de esec, redau o parabola ce ne-ar avertiza, totusi: -in orice caz aveti grija ce va doriti ca sa nu se indeplineasca!

Era un rege mare, cu un regat mare, dar caruia totusi nu-i era suficient ceea ce avea. Se intampla ceva la un moment dat si ajuta un zeu ca sa iasa dintr-o napasta. Initial nu stia ca este asa, insa salvat, zeul se demasca - putea fi si o incercare posibil - si-i spune: pentru ca m-ai salvat iti voi indeplini o cerinta!  Regele deja surazand la ideea ce i-a venit ii raspunde: Doresc ca tot ceea ce ating sa se transforme in aur! Zis si facut, tot ceea ce atinge se transforma in aur; nu mai putea de fericire, se vedea deja cel mai bogat om, cel mai puternic rege etc. La un moment dat insa, de atata fericire i s-a facut si lui foame si stupoare; - pe ceea ce punea mana se transforma in aur....

Iata uneori e mai rau sa se implineasca tot, exact asa cum ne dorim...

Un articol de: Valerian Mihoc

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
3209 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 10 August 2013

Etichete pentru acest articol:

teste psihologice


S-ar putea sa va intereseze si:

Stim, se vorbeste mult despre aceasta, insa unora pur si simplu nu le reuseste. Lumea [..]
citeste si comenteaza
Categoric ca nu si nu numai placerea cuiva pentru ceea ce ar putea sa-I dea prin iubire [..]
citeste si comenteaza
Viata este cu adevarat suma tuturor gandurilor, credintelor, sentimentelor si actiunilor [..]
citeste si comenteaza
Un adevar general valabil este ca toata lumea, intr-o maniera mai intense sau mai putin [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Despre pantofi se poate scrie o istorie intreaga. Insa ceea ce este clar, este ca de la Cenusareasa [..]
citeste si comenteaza
Rochia neagra apare pentru prima data in 1926, la Paris, fiind creata de Gabriel Coco Chanel. [..]
citeste si comenteaza
O fotografie postata pe o retea de socializare in care esti…tagg-uita, si mii de amintiri te [..]
citeste si comenteaza
I se spune Meteora Romaniei. Prima data cand dai cu ochii de ea - venind dinspre Targoviste spre [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate