Despre mersul la psiholog
Femeile sunt mult mai dispuse decat barbatii sa recunoasca faptul ca au nevoie de terapie.
Este stiut faptul ca atunci cand sunt mici, baietii au o nevoie mult mai mare de psiholog decat fetele, iar pe masura inaintarii in varsta, acestia incep sa-si ascunda problemele. Nu vreau sa generalizez, dar cei mai multi barbati cred ca terapia este o pierdere de vreme si ca nu merita efortul financiar. Aici intervine si sentimentul de rusine cu care se confrunta unele persoane atunci cand fac terapie, sau doar la gandul ca ar avea nevoie de acest lucru.
Ideea este ca, oricat de bine te-ai simti tu in pielea ta, odata ajuns pe scaunul pshihologului, iti dai seama ca ai despre ce sa vorbesti, ca te simti mult mai bine si chiar ca iti doresti sa revii. Ca sa va dau un exemplu concret, o persoana care ajunsese la concluzia ca a venit momentul ca faca o pauza in terapie (cumva si din cauza costurilor), incerca sa anuleze ultima sedinta prin telefon, de teama faptul ca odata ajunsa acolo, va dori sa revina.
In ultima perioada, mersul la psiholog este la moda.
In viata de zi cu zi, auzi despre oameni care fac terapie, dar exista si o multime de filme cu acest subiect. Eu zic ca este unul din cele mai bune lucruri pe care noi, romanii le-am copiat de afara. Ati vazut comedioara aceea romantica in care o femeie dependenta de mersul la psiholog afla cu stupoare ca terapeutul ei (Wooppy Goldberg) pleaca in concediu toata luna august, si in urma postarii acestei nemultumiri pe un forum, concepe un fel de terapie de grup cu niste oameni necunoscuti, toti cu probleme si dezamagiti de luuunga vacanta a medicului lor? Pentru cine apreciaza genul acesta de filme gasiti trailerul aici: .
Oricine isi permite un psiholog?
Se pare ca nu. In primul rand, daca nu esti din Bucuresti, accesul la un medic psiholog devine dificil. Sa vorbim si despre preturi. Se intampla sa stiu pe cineva care in urma unui atac de panica, merge regulat la sedinte de terapie intr-o forma de medicina de stat, in provincie, pentru care plateste 30 lei / sedinta. Sedinta inseamna 50 minute. In cabinetele particulare din Bucuresti platesti in medie 80 lei pentru acele 50 minute. Depinde de medic, notorietatea si experienta acestuia. In Bucuresti, exista medici foarte buni. In provincie, in schimb, nu este la fel de usor.
Daca esti in cautarea unui medic psiholog, mergi pe recomandari.
Intreaba-ti cunostiintele. In mod sigur vei gasi pe cineva care sa-ti recomande un terapeut bun in Bucuresti. Ca si exemplu, o cunostinta de a mea a mers la o prima sedinta din cauza unor probleme de amor. In discutie, s-a ajuns si la copilaria respectivei persoane, moment in care a fost intrerupta pentru a i se comunica pretul diferit (mai mare) pentru un astfel de subiect. Se pare ca medicul respectiv practica un anume tarif pentru probleme in dragoste, si un alt tarif pentru problemele din copilarie. Parerea mea este ca, fiind vorba de sentimentele aceleiasi persoane, aceasta inpartire a problemelor de catre medic este inutila, pentru ca acestea se intrepatrund la un moment dat.
In concluzie, daca simti ca a venit timpul pentru o sedinta de terapie, incearca sa-ti alegi cu mare atentie medicul pentru ca s-ar putea sa intalnesti terapeuti interesati mai degraba de castigul lor decat de vindecarea sau alinarea ta.
Postat de: Larisa-Apostol Luni, 07 Februarie 2011
psihologie, sfaturi utile, psiholog
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa