Internetul si tehnologia de ultima generatie: parte integrala a vietii actuale sau doar un moft trecator?

Cu fiecare secunda care trece suntem cu un pas inainte. Un studiu actual ne arata cum din ce in ce mai multi tineri opteaza pentru o tehnologie avansata si de actualitate si o considera ca fiind o parte integrala a vietii lor.

Se poate observa cu usurinta faptul ca in zilele noastre Internetul a devenit una dintre nevoile noastre primare, asemeni aerului, apei, electricitatii, mancarii, etc.

Studiul a fost relizat de catre Cisco aproape de finalul anului 2011, in 14 tari ale lumii, si arata ca aproape jumatate dintre cei care au participat la acest studiu - studenti si angajati - considera Internetul ca fiint parte integranta a vietii lor.

In unele dintre aceste cazuri, Internetul era considerat mai important decat masina, intalnirile, petrecerile sau muzica.

Sa iti postezi stirile si noutatile din viata personala pe Facebook a devenit mai important decat sa socializezi fata in fata cu o persoana reala.

Aproximativ 90% dintre studentii care au participat la studiu si aproximativ 86% dintre tinerii angajati au declarat ca au un cont de Facebook activ, iar 43% dintre acestia au mai declarat ca isi verifica noutatile aparute pe retelele de socializare de 3 sau chiar de 5 ori pe ora. Chiar si tinerii angajati au recunoscut ca isi verifica pagina de Facebook de cateva ori pe zi, marea parte dintre acestia avand pagina actualizata la zi.

Jumatate dintre cei ce au participat la acest studiu au considerat ca a avea un Smartphone, Laptop, Iphone sau Iped reprezinta un lucru esential in viata lor.

Telefonul mobil este un alt lucru fara de care populatia zilelor noastre nu poate trai. Astfel, dintre tarile care au participat la acest studiu, peste jumatate considera esential a avea un telefon mobil in aceste zile.

Marea Britanie -74%

India - 71%

Australia - 66%

China - 62%

Daca reteaua Facebook a fost considerata a fi cea mai populara retea de socializare, tinerii participanti la acest studiu au considerat Twitter ca fiind cea mai putin interesanta, sau mai bine spus plictisitoare.

Pe plan global 6% dintre studenti si 8% dintre tinerii angajati, au declarat ca televiziunea joaca si ea un rol important in viata lor. Insa nu atat de important ca Facebook sau ca telefoanele mobile si mai ales Internetul. Interesul pentru programele TV scade pe zi ce trece, tinerii fiind preocupati de tehnologii mult mai avansate.

Acum nu se mai deschide televizorul pentru vizualizarea unui film, ci laptopul, tableta, Iphone-ul si bineinteles conexiunea la Internet.

Ziarele si revistele ocupa ultimul loc ca si sursa de informare in randul tinerilor din zilele noastre, iar interesul acestora pentru astfel de mijloace rudimentare de informare scade pe zi ce trece.

Despre carti ce sa mai spunem? Numarul celor care sunt interesati, sau care le cumpara din librarii este foarte mic si scade de la ora la ora. Acum cartile le avem in format electronic, salvate pe laptop, tableta sau pe mobil, asa ca de ce sa mai cheltuim inutil banii si pe carti reale?

Tehnologia se dezvolta cu o viteza remarcabila si in curand valorile si lucrurile pe care le credeam a fi esentiale candva  vor disparea complet din viata noastra.

Bine sau nu, vom trai si vom vedea.:)

Nota obtinuta:
10 (11 voturi)
4344 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Daniela-Munteanu Miercuri, 17 Octombrie 2012

Etichete pentru acest articol:

tehnologie, internet


S-ar putea sa va intereseze si:

Chiar daca smartphone-urile se bazeaza din ce in ce mai mult pe principiul „bun acum, [..]
citeste si comenteaza
Sistemele de supraveghere pentru copii sunt tot mai populare in randul parintilor. [..]
citeste si comenteaza
Comisia europeana a obligat Microsoft-ul sa ofere posibilitatea utilizatorilor sistemului [..]
citeste si comenteaza
Motto: Esti departe de casa, iti este dor de ai tai si te gandesti ca numai niste amarati [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Inima are motivele ei, despre care judecata nu are cunostinta – Antoine de Saint-Exupery [..]
citeste si comenteaza
Inceputul unei noi relatii, un necunoscut, multe dileme, ce sa faci, ce sa nu faci, ce sa spui, cum [..]
citeste si comenteaza
Goji este cea mai noua achizitie pe care am facut-o in materie de medicina traditionala. Oricat [..]
citeste si comenteaza
De cine ne simtim atrasi, sau de ce? Este dragostea oarba? Cum arati conteaza? Care este limita in [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate