Cinci lectii despre dragoste si relatii
De cine ne simtim atrasi, sau de ce? Este dragostea oarba? Dragostea este dependenta? De ce inselam? Care este limita in dragoste? Cateva intrebari destul de interesante si care merita neaparat o abordare mai ampla. Am incercat mai jos sa evidentiez cateva lectii invatate de-a lungul timpului despre dragoste, romantism, sau relatii.
Regula atractiei. Cand, de cine si de ce ne simtim atrasi?
Un prim lucru pe care l-am invatat. Atractia fizica este importanta. Este primul lucru la care ne uitam atunci cand cautam sa iesim la o intalnire. Pana sa aflam daca persoana chiar merita, doar atractia fizica este cea care ne va face sa iesim la acea intalnire. Daca persoana in cauza arata bine si ne atrage, ii vom da o sansa si vom incerca sa vedem daca merita mai mult sau nu.
In primul rand apare atractia fizica. Este lucrul de care ne agatam la inceput. Da, intr-adevar, cu totii ne dorim parteneri cat mai inteligenti si amuzanti, curajosi si sensibili, toate in acelasi timp, bineinteles. Dar pana reusim sa le descoperim genele de geniu si cunostintele, ne ghidam dupa cum arata. Ne intalnim cu un potential partener, daca si doar daca acesta a reusit sa ne atraga fizic.
Apoi, daca mai are si o alura carismatica si misterioasa, cu atat mai bine. Vom fi atrasi mai ceva ca un magnet. Daca mai este si greu de obtinut, cu atat mai mult. Doar ne plac provocarile.
Dupa primele 15 minute vom reusi sa aflam si daca respectivul sau respectiva prezinta ceva afinitati, daca avem sau nu ceva in comun. Este posibil sa constatam ca este tipul inteligent, dar enervant, greu de obtinut sau, din contra superficial si prostanac si pe deasupra si extrem de plictisitor.
In concluzie, aspectul fizic joaca un rol foarte important, atat la inceput, dar si pe tot decursul unei relatii.
Ca un comentariu suplimentar, ne simtim atrasi de cei cu un aspect fizic placut si care ne si enerveaza in acelasi timp. Asta este mintea umana: daca e prea simplu, nu prezinta interes.
Cum arati chiar conteaza.
O lectie care ar trebui sa fie invata prima de toate femeile.
Multe dintre relatii au esuat de-a lungul timpului. Cei mai multi barbati au afirmat ca nu se mai simt la fel de atrasi de partenera lor ca la inceputul relatiei. Si acest lucru s-a intamplat dupa ce s-au mutat impreuna.
Daca stam sa ne gandim bine, vom constata ca lucrurile chiar asa si stau. Multe dintre femei, odata ce au reusit sa inchege o relatie serioasa, sa se casatoreasca, sau doar sa se mute impreuna, au inceput sa mai uite din regulile seductiei. Din pacate au inceput sa uite una dintre cele mai importate: cum sa se mentina atragatoare. Un tricou larg, pantaloni de trening, sprancene nepensate, lipsa machiajului, lipsa epilatului, permanentul si multe altele de acest gen reprezinta lucruri complet neatragatoare pentru un barbat.
Scuze sutelor de femei care se vor regasi aici, dar va rog: opriti-va. Cum aratati in fata partenerului, chiar conteaza. Poate nu isi va pierde sentimentele pentru voi, dar cu siguranta se va pierde ceva din atractie.
Este dragostea oarba?
Bineinteles. Dragostea este oarba. Slava Domnului ca ratiunea nu! Si din aceasta cauza, din momentul in care ne indragostim, inauntru nostru se va duce un razboi continuu intre dragoste si ratiune. De multe ori mintea nu va fi de acord cu ceea ce spune sau face inima.
De cele mai multe ori vom face numai tampenii. Dar, mai bine sa facem niste tampenii pe care le simtim, cu toate ca poate pe viitor vom constata ca am actionat gresit, decat sa nu le facem deloc, si sa traim cu fantasma unui trecut care putea sa fie altfel.
Deci, da. Dragostea este extrem de oarba. Dar si ce daca? Mai bine sa fi iubit, sa fi gresit, sa fi invatat ceva din greselile facute, decat sa nu fi iubit deloc.
Daca trebuie sa ceri, nu iti poti permite.
Ce vrea sa mai insemne si asta? Ceea ce vreau sa evidentiez este faptul ca daca trebuie sa ceri partenerului sa faca ceva ce ar fi trebuit sa o faca din proprie initiativa (sa deschida o usa si sa te lase pe tine sa treci prima, sa iti ofere o floare, sa iti spuna ca te iubeste, etc), inseamna ca nu se merita sa platesti pretul pentru a intretine o astfel de relatie pe viitor. Este un pret mult prea mare si cu siguranta vei avea de suferit.
Sunt lucruri care tin de caracterul persoanei si de anumite sentimente existente; lucruri care trebuie sa fie oferite si nu cerute.
Baiatul rau vs. baiatul bun? Baiatul rau, intotdeauna.
Baiatul rau: arogant, plin de sine, putin cam din topor, prea direct, usor enervant, seducator, misterios si charismatic.
Baiatul bun: dragut, prea amabil, inteligent (sau nu), nu bea, nu fumeaza, nu se uita la anumite filme, etc. Mai pe scurt: plictisitor, plictisitor si doamne, cat de plictisitor.
Oare de ce femeile mai intotdeauna, daca ar fi sa aleaga, vor alege tipul de barbat “bad boy”? Acest tip de barbat reuseste sa trezeasca ceva in noi, ne face sa ne simtim vii, importante, frumoase, dar in acelasi timp reuseste sa ne faca sa ne simtim in siguranta, protejate.
Bineinteles ca in cele mai multe din cazuri este posibil ca alaturi de un astfel de barbat sa fii aprox. 90% din timp in pericol, dar ce conteaza? Macar vom trai intens, nu?
Glumesc, inca nu am gasit o explicatie logica si rationala, dar in aproximativ 90% din cazuri, femeia va prefera genul baiatului rau mai intai, iar daca asta va esua, deabia atunci se va indrepta catre baiatul bun.
Daca cineva a reusit sa inteleaga pana acum mintea femeii, il felicit din toata inima. Eu inca nu am reusit. A, si sunt femeie.
Postat de: Daniela-Munteanu Marți, 07 Februarie 2012
profil de barbat, iubire, cuplu, dragoste
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?