Tiramisu, desertul italian
Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, un desert delicios apreciat in toata lumea. Ceea ce o deosebeste de alte prajituri este aroma intensa de cafea si gustul branzei Mascarpone.
Exista mai multe povesti care se invart in jurul numelui si originii deliciului culinar: mai multe regiuni ale Italiei (Venetia, Lombardia, Piemonte, Toscana) isi disputa paternitatea pentru aceasta prajitura.
Ingrediente
►1 pachet piscoturi (400 gr)
►1 cutie Mascarpone (250gr)
►4 oua
►4 linguri zahar
►3 cesti cafea
►cacao
Mod de preparare
Zaharul si galbenusurile se amesteca cu mixerul . Dupa ce compozitia devine spumoasa si zaharul se topeste, se adauga cutia de Mascarpone si se amesteca bine.
Separat se bat albusurile spuma si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura pana la incorporare.
Atentie! Nu folositi mixerul deoarece albusurile se vor lasa.
Intr-un vas se aseaza piscoturile trecute prin cafea,unul langa altul incat sa acopere toata suprafata vasului, apoi un strat din crema obtinuta. Peste se aseaza iar un strat de piscoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Se serveste dupa ce a fost tinuta in jur de opt ore in frigider.
Pofta buna!
Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 11 Ianuarie 2012
tiramisu, mascarpone, piscoturi, cafea, desert
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai inventive idei pentru fotografii frumoase de cununie civila
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta