Tiramisu, desertul italian
Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, un desert delicios apreciat in toata lumea. Ceea ce o deosebeste de alte prajituri este aroma intensa de cafea si gustul branzei Mascarpone.
Exista mai multe povesti care se invart in jurul numelui si originii deliciului culinar: mai multe regiuni ale Italiei (Venetia, Lombardia, Piemonte, Toscana) isi disputa paternitatea pentru aceasta prajitura.
Ingrediente
►1 pachet piscoturi (400 gr)
►1 cutie Mascarpone (250gr)
►4 oua
►4 linguri zahar
►3 cesti cafea
►cacao
Mod de preparare
Zaharul si galbenusurile se amesteca cu mixerul . Dupa ce compozitia devine spumoasa si zaharul se topeste, se adauga cutia de Mascarpone si se amesteca bine.
Separat se bat albusurile spuma si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura pana la incorporare.
Atentie! Nu folositi mixerul deoarece albusurile se vor lasa.
Intr-un vas se aseaza piscoturile trecute prin cafea,unul langa altul incat sa acopere toata suprafata vasului, apoi un strat din crema obtinuta. Peste se aseaza iar un strat de piscoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Se serveste dupa ce a fost tinuta in jur de opt ore in frigider.
Pofta buna!
Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 11 Ianuarie 2012
tiramisu, mascarpone, piscoturi, cafea, desert
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?