Retete prajituri: Amandine
De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt si prajiturile voastre preferate, dar daca le-ati incercat, sigur le-ati mai gusta si a doua oara. Asa ca va propun o reteta pe care mi-o face mama atunci cand vrea sa ma tina in casa.
Ingrediente pentru blat:
► 6 oua;
► 200 g de zahar;
► 40 ml de apa;
► 40 ml de ulei;
► 3 linguri cu varf de cacao;
► 200 g de faina;
► un pliculet de praf de copt.
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, iar albusurile se bat spuma, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare se pune zaharul, apa, pasta de galbenusuri si se amesteca cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa, iar apoi se pune in ploaie in compozitia anterioara. Dupa ce se amesteca, se pune intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina (puteti folosi si hartie pergament). Se pune tava la cuptor circa 30 de minute si se verifica daca blatul este copt cu o scobitoare.
Ingrediente pentru siropul de zahar ars:
► 500 ml de apa;
► 250 g de zahar;
► 2 plicuri de cappucino de ciocolata;
► 2 fiole de rom.
Intr-o craticioara se pun la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, se pune restul de apa, incalzita in prealabil. Cand totul e topit, se pun pliculetele de cappucino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
► 3 galbenusuri;
► 150 g de zahar pudra vanilat;
► un cub de margarina;
► 4 linguri de cacao;
► 1 fiola de rom.
Margarina trebuie sa fie moale, dar nu topita. Se freaca margarina pana devine ca o crema subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza bine de tot, pana se omogenizeaza complet. La sfarsit se pune cacaoa, galbenusurile si romul. Crema se face rapid si este foarte aromata.
Se scoate blatul din cuptor, se taie pe jumatate in lungime si se lasa sa se raceasca complet. Atentie! Daca blatul este cald, crema se topeste si curge. Se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi se pune crema de cacao. Peste crema se pune al doilea blat, care se insiropeaza cu restul de sirop. Amandina se pune la frigider 3-4 ore.
Glazura se face dintr-un plic cumparat din comert.
Pofta buna!
Postat de: Iulia-Stoica Marți, 12 Aprilie 2011
dulciuri, reteta amandine, prajitura cacao, desert, retete-parjituri, retete-dulciuri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?