Retete briose de ciocolata delicioase
Retete prajituri delicioase. Un desert delicios si foarte gustos potrivit pentru orice musafir!
Ingrediente: 200 gr faina, 120 gr zahar, 2 oua, 120 gr (margarina unirea pentru deserturi), 125 ml lapte (la temperatura camerei), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri de cacao, 25 ml ulei
Mod de preparare reteta
Zaharul se amesteca cu margarina, apoi pe rand se adauga ouale si se mixeaza in continuare. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cu cele 2 linguri de cacao si zaharul vanilat. Treptat, dar mixand in continuare adaugam compozitia fainei peste zahar si mai punem 25 ml de ulei. La finalul compozitiei adaugam laptele si mixam in continuare pana cand compozitia devine cremoasa.
Coacere
Compozitia se pune la cuptor in forme speciale de briose. Le lasam la cuptor timp de 30 de minute. Pentru a fi sigure de coacere incercam cu o scobitoare aluatul.
Pentru decor: personal, am ales sa folosesc frisca, glazura de ciocolata, bilute colorat,e insa se pot decora cu orice va place.
Secretul meu: dupa ce s-au racit, fac un sirop din 3 lingurite de zahar, 100 ml apa, 2 picaturi de rom si coaja rasa de la o portocala si pun un pic peste briose. Ele au acum o aroma delicioasa si sunt insiropate. Atentie marita, nu insiropam un tort, deci punem cateva picaturi de sirop pe fiecare briosa.
Pofta buna !
Postat de: Anca-Avarvare Marți, 22 Ianuarie 2013
ciocolata, prajituri rapide, retete prajituri, prajituri cu frisca
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?